Danske Bank har fundet ny driftsdirektør hos Royal Bank of Scotland

Endnu en udenlandsk direktør bliver føjet til den øverste ledelse af Danmarks største bank.

Chris Vogelzang har fundet en ny driftsdirektør til koncernledelsen i Danske Bank. Valget er faldet på en tidligere chef fra Royal Bank of Scotland og har desuden erfaring fra stillinger i ABN AMRO Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Danske Bank henter endnu en koncerndirektør til Holmens Kanal fra udlandet. Denne gang er det hollandske Frans Woelders, der kommer ind til sommer næste år som driftsdirektør. Det meddeler Danske Bank fondsbørsen torsdag morgen.

54-årige Frans Woelders kommer fra en stilling som koncerndirektør med ansvar for det digitale i privatkundeforretningen i Royal Bank of Scotland. Ansættelsen glæder - måske ikke overraskende - topchef Chris Vogelzang meget.

»Han har stor erfaring fra ledende stillinger inden for den finansielle sektor og har leveret rigtig gode resultater både inden for IT og retail banking og i forhold til at bringe disse områder tættere sammen. Det betyder, at han har et særligt godt udgangspunkt for at understøtte vores ambitioner om udviklingen af forretningen de kommende år, hvor vi vil investere i yderligere digitalisering på tværs af banken,« udtaler Chris Vogelzang i meddelelsen.

En gammel bekendt

Det er en gammel bekendt af den hollandske topchef, der inden længe kommer til landets største bank. Fra 1997 og frem til 2017 var Frans Woelders ansat i ABN Amro, hvor han sluttede som øverste chef for retail banking. Dermed har de arbejdet i ledelsen af samme bank gennem 17 år.

Efter tiden i den hollandske storbank har Frans Woelders nået at være rådgiver i et års tid for kapitalfonden Bain & Co. for derefter i 2018 at rykke til storbanken Royal Bank of Scotland.

Frans Woelders tiltræder senest 1. juni 2020. Indtil da ledes området fortsat af Chris Vogelzang, som overtog det i september.

Her annoncerede topchefen en større ledelsesrokade, som blandt andet betød et farvel til Jim Ditmore, som havde været driftsdirektør i banken siden 2014. Dengang meddelte banken også, at tyske Stephan Engels til foråret ville blive ny finansdirektør.

Senest til sommer kommer Frans Woelders til Danske Bank, hvor han skal være ny driftsdirektør i landets største bank. En stilling, han overtager fra Jim Ditmore, der røg ud i september som en del af en større ledelsesrokade. Fold sammen
Læs mere