Dansk internetgigant udvider to datacentre

Global Connect udbygger sine dataknudepunkter i Taastrup og Kolding.

Global Connect er Danmarks næststørste leverandør af internetfiberforbindelser og har hovedkontor i Taastrup mellem Roskilde og København, hvor den 22. datacenterhal nu er ved at blive bygget. Arkivfoto: Sofie Mathiassen Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske datacentergigant Global Connect udbygger sine datahaller i Taastrup, Kolding og Nordtyskland som følge af voksende efterspørgsel.

Global Connect, som blev stiftet af iværksætteren Niels Zibrandtsen, fusionerede 13. september med norske Broadnet, som med 24.000 kilometer fiberforbindelse er blandt Norges største fiberselskaber. Ved fusionen overtog tidligere TDC-direktør Martin Lippert topposten i det samlede selskab, hvis hovedaktionær er den svenske kapitalfond EQT, der købte 80 procent af Global Connect i december 2016.

I Taastrup midtvejs mellem Roskilde og København er byggeriet af den 22. datacenterhal på stedet, hvor hovedkontoret ligger, sat i gang. Det gør området til det største datacenterområde i Danmark. Samtidig er den femte datacenterhal ved at blive gjort færdig i Kolding.

Begge byggerier skal stå færdige i foråret 2019, oplyser selskabet.

Håndterer ti procent af Danmarks datatrafik

Ti procent af al Danmarks datatrafik passerer hver dag gennem Global Connects dataknudepunkter. Global Connect har flere end 1.400 datacenterkunder og har bygget et 16.000 kilometer langt fibernet i Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige. Det danske fibernet konkurrerer med både TDC og en række el- og energiselskaber, som også gennem mange år har investeret i datanet med lysoptiske fiberkabler, der kan levere data – internettrafik, TV og telefoni – i topfart. En række amerikanske IT-giganter – Apple, Facebook og Googleer også i gang med at bygge datacentre i Danmark for at kunne gøre brugen af deres respektive internettjenester hurtigere, fordi afstanden fra brugeren til nærmeste datacenter gøres mærkbart kortere.

Global Connect købte i juni 2017 for et ikke-offentliggjort beløb sin konkurrent Nianet, som var ejet af en række elselskaber og – ligesom Global Connect selv – primært var erhvervsleverandør. Tidligere i 2018 overtog Global Connect IT-leverandøren EGs datacenter.

Global Connect og Broadnet har tilsammen flere end 900 medarbejdere. De omsatte i 2017 for i alt omkring to milliarder kroner og leverede et driftsresultat (EBITDA) på 685 millioner kroner.