Daniel Agger, Jan Bech, Warnøe og Stadil må til lommerne: Millionerne fosser ud af kendistatovør

En række kendte danskere bag tatoveringsplatformen Tattoodo er tvunget til at skyde penge i selskabet efter store underskud og en egenkapital, der er væk.

Daniel Agger (th.) har indtil videre haft større succes som fodboldspiller, som her for Liverpool, end som ejer af Tattoodo, der nu igen har behov for penge. Billedet er fra 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Grey/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Daniel Agger, tidligere landsholdsanfører og spiller i både Brøndby og Liverpool, skal sammen med flere andre kendte danske erhvervsfolk til lommerne for at holde den danske tatoveringsplatform Tattoodo i live.

Selskabet er hårdt ramt af coronanedlukninger og har tabt egenkapitalen, efter at 2020 gav et underskud på mere end 21 millioner kroner

Tattoodo – der også er ejet af blandt andre Brøndby-investorerne Jan Bech Andersen, Hummel-ejeren Christian Stadil og rigmanden Peter Warnøe – er dog blevet lovet ny kapital og står dermed til at fortsætte, fremgår det af årsregnskabet.

»2020 var et ekstremt udfordrende år for den globale tatovør-industri på grund af effekterne af covid-19. Nedlukninger og restriktioner betød, at tatovørerne var lukket gennem det meste af året på næsten alle vores hovedmarkeder,« skriver ledelsen.

Stjerner skød penge ind

Tattoodo, der menes at være verdens største onlinefællesskab for tatoveringsentusiaster, var inden coronakrisen også økonomisk udfordret. I 2017 var blandt andre Game of Thrones-skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau og stjernearkitekten Bjarke Ingels med til at skyde millioner ind i selskabet. Og Tattoodo har hvert år siden haft underskud.

Nu er egenkapital udvisket og står på minus syv millioner kroner. Derfor skal der penge ind, hvis selskabet skal forsætte. Og det lader til, at ejerne er klar til det.

»Ledelsen har fået en skriftlig garanti og en mundtlig tilkendegivelse om yderligere investeringer,« fremgår det af regnskabet.

Tattodo er et digitalt fællesskab for folk med interesse i tatoveringer. Det er stiftet i 2012, og virksomheden har brugt millioner på at udbrede kendskabet til platformen i hele verden. I begyndelsen var det gratis at benytte sig af Tattoodo.com, men forretningsideen er, at tatovørerne skal betale et beløb for at få Tattoodo til at sende kunder videre.

»Ledelsen er klar til at udnytte det stærke momentum, som vi ser for tatovering globalt. Mange af vores kernemarkeder er på vej ud af nedlukningerne, og tatovørerne arbejder mange ekstra timer for at kompensere for den tabte omsætning sidste år,« fremgår det.

Selskabet har også en stor forventning om, at samfundets generelle udvikling mod mere digitalisering vil gavne Tattoodo.

Under forventningerne

Underskuddet på 21,4 millioner kroner er faktisk en smule bedre end 2019, da tabet lød på 23,3 millioner kroner Men det er væsentligt under det budget, der på forhånd var lagt for 2020.

»Selvom vi havde budgetteret med et underskud for året, havde vi håbet på at slutte 2020 med en stærkere omsætning, men det nåede vi ikke primært på grund af pandemien,« skriver ledelsen.

Blandt de mange kendte investorer i Tattoodo er Peter Warnøe, der senest har været i medierne på grund af en sag om bilagsrod og ulovlige aktionærlån i venturefonden Nordic Eye.

Milliardæren Christian Stadil, der er direktør i Thornico-konglomeratet og blandt andet kendt investor fra DR-programmet »Løvens Hule«, er også blandt det større investorer.

Også Jan Bech Andersens har købt sig ind. Han tjente kassen på aktier i mineselskabet Glencore og har siden proppet et trecifret millionbeløb i fodboldklubben Brøndby IF.