Central ECCO-butik i Indre By udsat for hærværk: Rød maling ud over entreen

ECCO i Købmagergade i København blev tirsdag morgen offer for hærværk, da butikkens indgangsparti blev overhældt med rød maling. Det sker, efter at selskabet siden Ruslands invasion i Ukraine har valgt at fortsætte sine aktiviteter i Rusland.

Hændelsen fandt sted tirsdag morgen tæt på Strøget i Indre By. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Mengel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skobutikken ECCO i Købmagergade i København var tirsdag morgen offer for hærværk.

Det stod klart, da en ansat i butikken tirsdag morgen mødte ind til, at butikkens indgangsparti var blevet overhældt med rød maling.

En medarbejder i butikken oplyser til Berlingske, at malingen var frisk, da vedkommende mødte ind en time før åbningstiden lidt i ni om morgenen.

Der var samtidig rester af maling på gadebelægningen foran butikken, da Berlingske ankom på stedet 12.30.

Politiet har endnu ikke været til stede i butikken, der dog oplyser, at hærværket er blevet politianmeldt.

Københavns Politi oplyser endvidere overfor Berlingske, at de ikke har yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt

ECCO fortsætter aktiviteter i Rusland

Motivet for hærværket er endnu ukendt, men ECCO har som en af de eneste danske virksomheder valgt ikke at indstille sine aktiviteter i Rusland i kølvandet på landets invasion af Ukraine.

I Rusland har ECCO stadig 250 butikker, der hidtil har fortsat aktiviteterne på samme måde som før den russiske invasion af Ukraine.

Berlingske har i løbet af foråret afdækket, hvordan netop den beslutning har haft store konsekvenser for ECCO, som blandt andet Kongehuset – højst usædvanligt – har valgt at stoppe sit 31 år lange samarbejde med.

Også Magasin besluttede sig i april for at stoppe salget af ECCO-sko som følge af virksomhedens fortsatte aktiviteter i Rusland.

Indkøbsdirektør i Magasin Esben Hougaard forklarede hvorfor i en e-mail til Berlingske:

»I takt med eskaleringen af konflikten i Ukraine og ECCOs fortsatte tilstedeværelse i Rusland, har vi i Magasin besluttet at sætte samarbejdet med ECCO på pause. Derfor vil alle ECCOs varer blive taget af hylderne i vores fysiske forretninger og på Magasin.dk.«

Total radiotavshed

ECCO står altså i en af sine dårligste perioder nogensinde i markedsføringsregi, hvilket også har fået Yale University til at sætte skoproducenten ned blandt de dårligst placerede virksomheder på deres liste over virksomheder med engagementer i Rusland.

Den danske erhvervsgigant har siden Ruslands invasion af Ukraine været tavs om sin beslutning om at blive i Ukraine.

Kun én gang har ECCO udtalt sig til medierne om hele forløbet, da topchefen i selskabet, Panos Mytaros, sagde følgende til Berlingske: »En kerneværdi i vores kultur er, at vi tager os godt af vores ansatte. Det er det centrale for os, og det er hovedårsagen til, at vi bliver i Rusland.«

Her legitimerede topchefen samtidig beslutningen ved at sige, at ECCO betyder forsvindende lidt i den samlede, russiske økonomi.

Berlingske forsøger at få en kommentar fra ledelsen i ECCO.