Business-update: Bent Fabric havde ejendomme i Indre By for trecifret millionbeløb – nu overtager Jysk-arvinger

Berlingskes Business-redaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Søn af Lars Larsen Jacob Brunsborg ejer i dag selskabet Lars Larsen Group sammen med blandt andre sine børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til fredagens – og dermed ugens sidste – Business-update her fra Berlingske, hvor vi som vanligt har været nyhedsbilledet rundt for at give dig et hurtigt overblik over de vigtigste historier i erhvervslivet denne eftermiddag.

Vi har i dag fokus på en stor ejendomsportefølje i København, en restaurantdirektør, som har fyret sig selv, samt danske møbelkæder, der sadler om til andre træsorter end normalt.

Lad os komme i gang.

Fremadstormende restaurantkoncern skifter direktør

Direktøren i den efterhånden meget markante restaurankoncern Diningsix, Morten P. Ortwed, har ifølge eget udsagn på LinkedIn »fyret mig selv«. Det skriver Finans.

Han fortsætter dog som partner og kommerciel direktør og flytter fra København til London for at starte nye restauranter der. Direktørstafetten overtages af Sandra Marquardsen, som også er partner i Diningsix.

Det hele startede egentlig med seks venners drøm tilbage i 2009 om at drive en restaurant og bar i Aarhus. Det blev til ejerskabet af Restaurant Slap Af, som i 2019 blev solgt videre til nye ejere.

I 2017 blev Diningsix-koncernen så stiftet, der i dag står bag mere end 25 restauranter. Det drejer sig om navne som Köd, Basso, Klokken, Keyser Social, Feed Bistro og Burger Shack. Sidstnævnte alene har i dag ti restauranter, som Diningsix-koncernen overtog i 2021.

Prisstigninger på egetræ får møbelproducenter til at sadle om

En massiv prisstigning på særligt egetræ har fået flere danske møbelproducenter til at lægge hovederne i blød og arbejde med andre metoder og træsorter. Det skriver Børsen.

Prisen på det efterspurgte egetræ er nemlig steget med 20-25 procent i kølvandet på Ruslands invasion i Ukraine, som leverer omtrent halvdelen af Danmarks forbrug af egetræ. På samme tid har et kinesisk opkøbstogt udvandet udbuddet af egetræ i Vesten, og dansk egetræ er blevet utilgængeligt efter statens igangværende indfasning af urørt skov.

»Vi oplever, at vores medlemmer forsøger at gøre forskellige ting for at spare på eg. For eksempel øger de anvendelsen af finér, så der kun bruges massivt træ på slidflader, mens skjulte dele i for eksempel en skuffe eller et skab laves i andre træarter eller pladematerialer. Samtidig anvendes andre træsorter i hyppigere grad. Der taler vi om særligt bøg og birk, som der er fint udbud af i Europa,« siger Søren Hinge-Christensen, der chefkonsulent i Dansk Industris afdeling for træ- og møbelsektoren, til Børsen.

Jysk-arvinger køber Bent Fabricius-Bjerres tidligere ejendomsportefølje

Lars Larsen Group, der er ejet af arvingerne til Jysk-koncernen, vil gerne blive større på ejendomsinvesteringer med en portefølje af bolig- og kontorejendomme.

Som et led i den nye investeringsstrategi har gruppen netop overtaget en portefølje med ejendomme for et trecifret millionbeløb. Det skriver Finans.

Kuriøst nok er der tale om en portefølje med otte ejendomme i København K på kendte placeringer som Nyhavn, Hauser Plads, Toldbodgade, Admiralgade og Knabrostræde, som frem til 2021 var ejet af den afdøde komponist Bent Fabricius-Bjerre via selskabet LLG Alleycat.

Det er ikke oplyst, hvad Lars Larsen Group har betalt for de i alt otte ejendomme – hvoraf de fleste er større etageejendomme. Men den oprindelige købspris på de enkelte ejendommene lyder på i alt knap 640 millioner kroner.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

Topchef lover markante forbedringer for kunderne i det gamle TDC

Årelang kundeflugt er nu næsten bremset, men gammel it-spaghetti spænder ben for, at Nuuday-selskaberne med YouSee, Telmore, Hiper og TDC Erhverv kan forny sig hurtigt nok. »Vi rykker ikke hurtigt nok,« siger topchef.

Læs artiklen her.

Der er kommet 24.000 flere offentligt ansatte, end regeringen regnede med – Det betyder »færre til det private«

Der har været fuld fart på ansættelserne i det offentlige under den nuværende regering. Det var ikke helt det, statsminister Mette Frederiksen (S) regnede med, da regeringen trådte til i 2019. Liberal tænketank frygter udmelding om endnu flere offentligt ansatte. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har en forklaring på udviklingen.

Læs artiklen her.

Stik mod alle prognoser: Noget helt uventet er sket med sommerhuspriserne

Flere boligøkonomer har tidligere spået et prisfald i sommerhuspriser i 2022, men det stik modsatte er sket – priserne er nemlig fortsat på vej op landet over.

Læs artiklen her.

Dagligvarekæder nægter at udlevere indkøbsboner til myndighederne

Norges svar på Danmarks Statistik kræver at få udleveret alle folks indkøbsboner fra supermarkederne og transaktionsdata fra Nets for mere detaljeret at kunne følge befolkningens forbrug. Dagligvarekæderne kalder det systematisk overvågning og nægter.

Læs artiklen her.

Hos stor virksomhed lever medarbejdere i frygt: Kan ende på en »dræberliste«

TikTok er kommet i modvind, efter at medarbejdere fra virksomhedens kontorer i London har fortalt om en såkaldt »dræberliste«, der har til formål at presse medarbejdere ud af virksomheden, skriver Financial Times.

Læs artiklen her.

Tak, fordi du læste med, og god weekend.