B&O vil have fat i spilkonsolmarkedet

Samarbejde med Microsofts Xbox skal åbne nye døre for den trængte, danske lydproducent.

Microsofts spilkonsol, Xbox, konkurrerer med Sonys Playstation, som klart har taget føringen. B&O håber nu at kunne bringe bedre lyd til Microsoft-maskinerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Etienne Laurent/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske lydproducent B&O forsøger nu at vinde nye markeder ved at gå ind i spilverdenen.

Struer-virksomheden, som netop har været på markedet for at hente yderligere 400 millioner kroner til at sikre sin fremtid, har således indgået samarbejde med den amerikanske softwaregigant Microsofts spilkonsol, Xbox.

B&O vil levere bedre lyd til spilkonsollen, men B&O-produkterne skal også kunne bruges til andet end Xbox-konsollen selv.

Xbox overhalet af Switch – Playstation fører

I en pressemeddelelse siger B&O-produktchef Christoffer Poulsen, at »vi ser et stort kommercielt potentiale inden for gaming, og med Xbox mener vi, at vi har fundet den ideelle partner.«

Satsningen går på den dyrere ende af lydmarkedet, fordi mange, der spiller spil, ofte er villige til at investere det fornødne i udstyret for at få den bedste oplevelse.

Markedet for spilkonsoller domineres af Sonys Playstation, hvor den nyeste udgave, Playstation 4, til dato har solgt i 111 millioner eksemplarer og dermed sidder på 51,3 procent af det samlede konsolmarked, viser tal fra VGChartz, der løbende gør dem op.

Til sammenligning har Xbox One, som er nyeste Xbox-model, solgt 47,8 millioner eksemplarer verden over svarende til 22,1 procent. Xbox er tilmed nu blevet overhalet af Nintendos Switch-konsol, som med 57,5 millioner solgte eksemplarer sidder på 26,6 procent af det globale marked.

Ny Xbox og ny Playstation til jul

Microsoft har gjort klar til at lancere en ny udgave af Xbox – Xbox Series X – op til jul. Her kommer også Sony med en ny Playstation, Playstation 5. Microsofts Xbox er blevet lovet fuld bagudkompatibilitet, så alle gamle spil – helt tilbage til den originale Xbox fra 2002 – også kan spilles på den nye model, hvilket tidligere har været et problem, hver gang der er kommet en ny spilkonsol.

B&O satser på, at samarbejdet vil betyde, at Xbox-ejere vil købe B&O-lydudstyr for at få en bedre lydoplevelse, når de spiller.

Xbox-konsollen kobles på en computer- eller TV-skærm, når man spiller. Stadig mere krævende og grafiktunge spil har skruet op for kravene til spilkonsollerne, især hvis billederne skal vises på store fladskærme, som blotlægger alle detaljer i grafikken, mens spillet kører.

Hvilke produkter, B&O forventer at fremstille til Xbox-universet, og hvornår de kommer i handelen, fremgår ikke.