Bilboss advarer om større økonomisk nedtur efter dieselskandale

Den tyske bilproducent Daimler, der står bag Mercedes-Benz, advarer sine investorer om et økonomisk smæk efter selskabets indblanding i mulig snyd med software i dieselbiler.

Den tyske bilproducent Daimler advarer sine investorer om et større økonomisk nedtur efter skandaler med snydesoftware i dieselbiler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Søndag aften advarede den tyske bilproducent Daimler sine investorer om, at der forude venter et økonomisk smæk.

Det kommer efter, at Daimler, der blandt andet producerer Mercedes Benz, er indblandet i en sag om mulig snydesoftware i dieselbiler. Det skriver Financial Times.

Det har fået Daimler til at revurdere selskabets samlede indtjening for 2019. Dieselskandalen vil ifølge selskabet selv ramme indtjeningen med »et højt trecifret millionbeløb«. Det er tredje gang i år, at den tyske bilgigant har ændret sin såkaldte guidance for, hvordan regnskabet kommer til at lande, fortæller Bloomberg.

Advarslen kommer på et meget følsomt politisk tidspunkt, da Daimlers kommende svenske topchef, Ola Källenius, mandag aften sammen med bilbosserne fra hans tyske rivaler skal mødes med den tyske forbundskansler Angela Merkel i Berlin. De skal diskutere fremtiden for den tyske bilindustri.

Oveni meddelte de tyske transportmyndigheder, Kraftfahrt-Bundessamt (KDA), lørdag, at Daimler skal tilbagekalde 60.000 Mercedes-biler med dieselmotor.

Myndighederne mener at have fundet snydesoftware i i GLK 200 CDI-modeller produceret i perioden 2012-2015, og derfor er Daimler under mistanke for at have installeret software, som skal skjule bilernes udledning af bestemte gasser.

Aktiekursen faldt fire pct. mandag eftermiddag.

Det er ikke første gang, at den tyske bilindustri trækkes ind i sager om snydesoftware. I 2015 blev Volkswagen omdrejningspunkt for en sag om snydesoftware.

Volkswagen har siden erkendt, at millioner af biler havde den udskældte software, skriver CNN.