Auktionsejer må sætte sit vinslot til salg for at redde Lauritz.com

Bengt Sundstrøm, hovedaktionær i Lauritz.com, har sat sit vinslot i Frankrig på højkant i forsøget på at redde sit livsværk.

Bengt Sundstrøm, som er hovedaktionær og bestyrelsesformand i auktionshuset Lauritz.com, har så vanskeligt ved at servicere sin gæld til obligationsejerne, at han nu må sætte sit vinslot i Frankrig til salg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Det franske vinslot Chateau Vignelaure, som allerede er pantsat for ti mio. euro, bliver nu sat til salg af Bengt Sundstrøm, hovedaktionær og bestyrelsesformand i Lauritz.com.

Det sker for at redde det pressede auktionshus, skriver Finans.

Bengt Sundstrøm har sat gang i en M&A-proces, der skal styrke auktionshusets kapitalstruktur og indfri den eksisterende obligationsgæld, som tynger Lauritz.com voldsomt.

Salget af vinslottet, som ifølge Bengt Sundstrøm er vurderet til 35 mio. euro – cirka 260 mio. kr. – skal lette presset og sikre finansieringen af hans koncern, Blixtz Holding, der ejer lidt over halvdelen af aktierne i Lauritz.com.

Vil belåne friværdien yderligere

Siden december 2019 har Lauritz.com forsømt at betale flere millionafdrag på en obligationsgæld.

Derfor er der i samarbejde med obligationsejerne indgået en ny plan for at skaffe finansiering til at betale af på den store gæld i auktionshuset.

»Som et led i aftalen er vinslottet sat til salg, men det mest realistiske er, at der fremskaffes kapital ved at belåne en del af friværdien i vinslottet, såfremt det bliver nødvendigt,« skriver Bengt Sundstrøm i en uddybende kommentar til Finans.

Bengt Sundstrøm har tidligere pantsat slottet og stillet det som sikkerhed for at få omstruktureret Lauritz.coms obligationsgæld.

Obligationsejerne har derfor pant for ti mio. euro i Chateau Vignelaure.