Lauritz.com må pantsætte vinslot for at komme af med stor del af sin gæld

Auktionshuset Lauritz.com har fået godkendt planen, der skal hive virksomheden ud af de nuværende gældsproblemer. Storaktionær Bengt Sundström lægger sit private vinslot i puljen som sikkerhed for obligationsejerne.

Bengt Sundstrøm - ejer af Lauritz.com - har fået godkendt sin enorme spareplan, der skal hive virksomheden ud af sine gældsproblemer. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lauritz.com har fået godkendt en plan, der skal trække auktionshuset ud af akutte gældsproblemer.

Det kommer efter, at det gældsplagede auktionshus tidligere måtte erkende, at selskabet ikke er i stand til at betale obligationslånet på omkring 230 mio. kroner tilbage, hvilket Lauritz.com ellers ifølge lånevilkårene er forpligtet til at gøre midt i juni.

Auktionshuset har derfor i løbet af 2018 undersøgt forskellige muligheder for refinansiering.

Lauritz.com med Bengt Sundström i spidsen er kommet med et forslag til investorerne bag lånet til auktionshuset, der nu er blevet godkendt efter en afstemning blandt kreditorerne.

Cirka 61 pct. af kreditorerne har stemt – mindst 20 pct. skulle stemme – hvoraf ca. 98 pct. stemte for forslaget.

Nedenfor er opsummeret, hvordan nogle af de nye godkendte vilkår ser ud for Lauritz.com:

  • Investorerne bag Lauritz.com må vinke farvel til 85 mio. danske kroner ud af et samlet tilgodehavende på 230 mio. kroner. Det vil sige, at det nye tilgodehavende beløb ligger på 145 mio. kroner.
  • Rentevilkårene ændrer sig en del for virksomheden med en reduktion af renten.
  • Lauritz.com kommer til at spare 9,7 mio. kroner i rente. I de kommende år vil rentebetalingerne blive reduceret yderligere delvis på grund af det lavere udestående beløb efter indfrielser.
  • For at sikre obligationsejernes tilgodehavende lægger Bengt Sundström sit private vinslot i Frankrig i puljen, så lykkes det ikke for Lauritz.com at tilbagebetale det nu reduceret tilgodehavende beløb, har kreditorerne ret til at tage vinslottet.

Vedtagelsen af ​​de omdefinerede vilkår for obligationerne har til hensigt at sikre den finansielle situation for Lauritz.com-koncernen i de kommende år.

Det skal gøre det muligt for ledelsen at fokusere på vækst og optimering af forretningen på et markedet.