Apples nye brik kan hjælpe med at finde nøgler og pung

En brik, der kan hjælpe med at holde styr på eksempelvis nøgler og pung, præsenteredes tirsdag af Apple.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple har nu en løsning, der kan hjælpe folk med at finde deres nøgler og pung.

Løsningen, der hedder AirTag, er en lille brik, som man for eksempel lægger i sin pung, rygsæk eller nøglebundt. Ved at bruge kameraet på ens smartphone kan man »scanne« rummet for sine nøgler – eller hvad der ellers måtte være forbundet til brikken.

De ekstra opmærksomme vil opdage, at den nye løsning trækker på inspiration fra produktet Tile Mate, som gør meget af det samme som Apples AirTag.

Ifølge Apple kommer brikken til at koste 29 dollar (cirka 179 kroner) i USA, men det er endnu uvist, hvad brikken kommer til at koste i Danmark.

Opdatering af iMac

Lanceringen er sket i forbindelse med selskabets »Apple Event,« hvor der samtidig introduceres en opdatering af Apples stationære computer iMac.

Computeren benytter den samme mere strømsparende og kraftfulde processor-teknologi ARM, som blev introduceret i Apples bærbare computere i 2020 under navnet M1.

Teknologien er den samme, som i mange år er blevet brugt i Apples iPhone og iPad, hvorfor det også er muligt at bruge apps, der normalt kun er beregnet til telefon og iPad, på computeren.

Det nye design på iMac var en af de produktopdateringer, som Apple-brugerne havde efterspurgt. Modellens design har været stort set uændret siden 2009.

Computeren kommer i USA til at koste fra 1.400 dollar (cirka 8.640 kroner), når den kan købes fra midten af maj. Det vides dog endnu ikke, hvad computeren kommer til at koste i Danmark.

Apples nye AirTag bruger bluetoothteknologi til at hjælpe kunder med at finde deres nøgler og pung. Fold sammen
Læs mere
Foto: Apple Inc. Handout/EPA/Ritzau Scanpix.

Ny version af iPad Pro

Ud over en ny iMac og AirTag annoncerede Apple en ny version af sin tablet iPad Pro. Også den benytter sig af M1-teknologien.

Den nye iPad Pro bliver desuden udstyret med teknologi, der lader den forbinde til det nye 5G-mobilnet.

Apple lancerede også en ny version af sin smart-tv-løsning, Apple TV.

/ritzau/