Apple sætter priserne op i Sverige

Svenskerne skal betale mere for at købe apps til deres iPhone-telefoner, fordi kronen er blevet mindre værd.

Svenskerne skal nu betale mere for at købe apps til deres telefoner og tablets i Apples netbutik. Arkivfoto: Philippe Huguen, AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN

Apple sætter priserne op i Sverige som følge af, at den svenske krone er blevet mindre værd.

Den amerikanske iPhone-producent har sendt en opdateret prisliste ud for sin netbutik, App Store, i Sverige og Kasakhstan, skriver det svenske netmedie Macworld. Det er i App Store, at man køber og henter apps til sin mobiltelefon eller tablet.

I Sverige stiger de fleste apps med omkring 20 procent. Det sker, fordi den svenske krone igen på det seneste er faldet, så man nu kun skal betale omkring 69 danske øre for at købe en svensk krone.

De apps, som i USA koster 99 cent, har i Sverige hidtil kostet ti svenske kroner. Nu stiger prisen til 12 svenske kroner. Apps til hidtil 20 kroner sættes op til 25 kroner, og apps til 30 svenske kroner koster nu 35 kroner.

Allerede da Apple 10. september lancerede sine iPhone 11-telefoner, fik svenskerne en forsmag på de kommende prisstigninger. Den nye udgave af TV-boksen, Apple TV Plus, og Apples spilleportal Arcade fik nemlig svenske priser, der lå højere, end den umiddelbare valutakurs tilsagde.