41 investorer har allerede meldt sig på banen: Astralis vil hente 150 mio. kr. i børsnotering

Den danske e-sportsvirksomhed Astralis Group, der står bag det verdensberømte Counter-Strike-hold Astralis, har nu offentliggjort sit prospekt frem mod den annoncerede børsnotering inden årsskiftet.

Astralis Group vil hente mellem 125 og 150 mio. kr. på børsnoteringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af årets opsigtsvækkende børsnoteringer begynder at tage form.

Den danske e-sportsvirksomhed Astralis Group annoncerede i slutningen af oktober planerne om en børsnotering inden årets udgang. Nu er prospektet blevet offentliggjort, og det afslører en række interessante detaljer.

Således forventer Astralis Group at blive børsnoteret 9. december. Børsnoteringen skal ifølge prospektet hente mellem 125 og 150 mio. kr. til selskabet.

En Astralis-aktie kommer til at koste 8,95 kr. med en minimumsordre på 450 aktier svarende til lige over 4.000 kr.

Astralis Group er primært kendt for det storvindende hold Astralis, som de seneste år er blevet folkeeje i e-sportskredse med dets flotte resultater i computerspillet Counter-Strike.

Formålet med børsnoteringen er at forblive en af de ledende spillere i et marked i rivende udvikling, lød det i forbindelse med annonceringen af børsnoteringen. E-sport vurderes at have 443 millioner aktive fans verden over, fremgik det. Ligeledes forventes den globale milliardindustri at have en årlig vækst på over 20 procent.

»I Astralis Group har vi i dag etableret os som førende inden for udvikling af teambrands, forretning og performance, og vores ambition er at skabe nogle af de største underholdningsbrands i verden,« lød det bl.a. fra administrerende direktør og stifter Nikolaj Nyholm.

Prominente navne på banen

41 investorer er allerede på plads i selskabet, skriver Finans. Onsdag skrev erhvervsmediet, at flere prominente navne allerede blev tilsluttet Astralis Group på baggrund af oplysninger fra CVR-registret.

Der er således tale om bl.a. Christian Swane Mourier fra ejerfamilien bag den største bilkoncern i Danmark, Semler Gruppen. Derudover er Claus Zibrandtsen med, søn af Niels Zibrandtsen, som blev milliardær på salget af Global Connect. Claus Zibrandtsen er i dag administrerende direktør i inQvation.

Derudover skriver Finans, at Jette Nygaard-Andersen er blevet bestyrelsesformand. Hun har en fortid i den øverste ledelse i MTG, der bl.a. ejer Viasat og Viaplay. Ligeledes er Jakob Hansen, som var mangeårig topchef i fitness dk, hentet ind som finansdirektør.

De sammenlagt 41 investorer har garanteret, at de vil tegne aktier for i alt 57 millioner kroner.

Af prospektet fremgår det også, at Janni Spies og Christian Kjærs søn, Christopher Kjær, samt Peter Wagner fra Dating.dk og serieiværksætter Casper Blom vil købe aktier i Astralis, skriver Finans.

Foruden CS:GO-holdet Astralis hører League of Legends-brandet Origen og FIFA-holdet Future FC under Astralis Group.

Ved udgangen af oktober kommenterede to aktieanalytikere planerne om børsnoteringen af et e-sportsselskab. Bl.a. sagde Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen:

»Man kan sammenligne det med aktier i andre sportsgrene, for eksempel fodbold, og der er det kendetegnende, at folk investerer mere med hjertet end med hjernen. Hvis man går efter den store gevinst som investor, så kræver det et meget stort kendskab til det.«

I samme forbindelse udtalte Per Hansen, der er investeringsøkonom ved Nordnet, at børsnoteringen kan tiltrække en ny type investorer til aktiemarkedet.

»Det er typisk folk på 40 år og opefter, der er på aktiemarkedet, og den her børsnotering vil måske kunne få en yngre investorgruppe, som normalt ikke tænder supermeget på porteføljestrategier og pensionsopsparing, til at blive interesseret i det her, og dermed kan det blive en bagindgang til at investere i aktier,« sagde han:

»Set fra et dansk perspektiv er det meget interessant, at man potentielt kan få en ny, anden og yngre investorgruppe.«