Piers Morgan til Tucker Carlson: »Jeg tror stadig ikke på Meghan«

I sit første interview siden sin afgang fra »Good Morning Britain« holder Piers Morgan fast i sine beskyldninger mod hertuginde Meghan og prins Harry: Hun er en løgner, og prins Harry er racist.

 
Tv-vært og journalist Piers Morgan har forladt morgenprogrammet »Good Morning Britain«, efter han endnu engang er kommet med kontroversielle kommetarer om Meghan Markle.Video: CNN, AP, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oddershede Geertsen. Fold sammen
Læs mere

To kontroversielle mænd mødtes til en snak mandag aften på Fox News: Den ene er anklaget for sexistiske kommentarer, den anden for at være racist.

Det skete, da den tidligere morgenvært Piers Morgan var gæst hos Fox News-værten Tucker Carlson og deltog i sit første interview siden begyndelsen af marts, hvor han forlod sit job som vært på »Good Morning Britain«. Det gjorde han efter tusindvis af klager over hans kommentarer om hertuginden af Sussex, Meghan, som i et interview med Oprah Winfrey blandt andet fortalte, at hun havde overvejet selvmord. Piers beskyldte hende for at lyve og for at begå »højforræderi« mod dronning Elizabeth.

Tv-værten Piers Morgan fortæller i et nyt interview, at han stadig står ved sine tidligere beskyldninger om hertuginde Meghan, som han anklager for at lyve, da hun fortalte Oprah Winfrey, at hun har haft selvmordstanker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix.

Og netop Meghan og det omdiskuterede interview, der kastede det britiske kongehus ud i en solid krise, da hertuginden beskyldte unavngivne medlemmer af kongehuset for at være racistiske, var på dagsordenen for samtalen på Fox News, skriver The Guardian.

Til Tucker Carlson forklarede Piers Morgan, at han ikke fortryder, hvad han sagde og gjorde dengang:

»Jeg tror stadig ikke på, hvad de sagde, og især tror jeg ikke på, hvad Meghan Markle sagde.«

»17 forskellige påstande fra parret har nu vist sig at være enten usande, massivt overdrevne eller ikke mulige at bevise,« forklarede Piers Morgan i interviewet med henvisning til blandt andet Meghans udtalelser om, hvorvidt parrets søn kunne blive prins eller ej, og på hvilken dato parret officielt blev gift, skriver The Daily Mail.

I interviewet med Tucker Carlson, der varede i mere end en time, beskyldte Piers Morgan hertugparret for at komme med »mange latterlige løgne« og afviste påstande om, at han var racistisk, fordi han ikke tror på parret.

Tucker Carlson er vært på Fox News, hvor han tidligere er beskyldt for at komme med sexistiske kommentarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chip Somodevilla/AFP/Ritzau Scanpix.

Hertuginden af Sussex fortalte blandt andet i interviewet med Oprah Winfrey, at hun havde gået med selvmordstanker, men ikke fik nogen hjælp, da hun gik til hoffet og bad om det. En udtalelse, Morgan ikke tror på.

»Jeg finder det umuligt at tro, at der er personer i paladset, der ville være så uhyrlige over for en kvinde, der fortalte dem, at hun har selvmordstanker.«

Særligt Morgans skepsis over for Meghans kommentarer om selvmord udløste en klagestorm, hvor tv-kanalen bag »Good Morning Britain« fik over 41.000 klager. Morgans egen kollega, vejrværten Alex Beresford, gik også imod tv-værten på direkte tv og beskyldte ham for at udtale sig om noget, som han ikke vidste noget om. Piers Morgans afgang fra showet blev annonceret den følgende dag.

Racisme i kongehuset?

I Fox News-interviewet forklarede Morgan, at han var blevet bedt om at tro på Meghans udtalelser, »for hvis ikke ville han blive anset for at være racist«.

Yderligere opfordrede han Meghan til at sætte navn på de personer i den kongelige familie, som hun beskylder for at være racistiske, så de har mulighed for at forklare sig og stå til ansvar, skriver The Independent.

»Hvis det er sandt, så lad os få navnene på disse mennesker, og lad os gå til dem og spørge dem, om dette er sandt,« sagde han i interviewet.

»Som britisk skatteyder, der hjælper med at betale for den kongelige familie, vil jeg faktisk gerne vide, om der reelt er en racist inde i paladset,« sagde Piers Morgan.

Hertugparret af Sussex, Meghan og prins Harry, kastede det britiske kongehus ud i en ny krise, da de i et omdiskuteret interview med Oprah Winfrey beskyldte medlemmer af den royale familie for at være racistiske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Harpo Productions/Reuters/Ritzau Scanpix.

Han fortalte videre, at han har mødt de kongelige flere gange og ikke tror på, at de er racistiske.

»Faktisk er det eneste medlem af den kongelige familie, der har måttet undskylde offentligt for at være racistisk, prins Harry, som for nogle få år siden måtte undskylde efter at have brugt en dybt stødende racistisk betegnelse om en pakistansk soldat, som han arbejdede med.«

Udtalelserne, Piers Morgan omtaler, kom frem i 2009 og stammede fra nogle tv-optagelser fra 2006, da prins Harry var ved at uddanne sig til officer på Sandhurst Military Academy. I videoerne omtaler prins Harry en pakistansk soldat som sin »lille paki-ven«. Da optagelserne dukkede op, udsendte hoffet en offentlig undskyldning på vegne af prins Harry. Prinsen har også tidligere måttet undskylde for at klæde sig ud i et nazikostume.

»Han er den eneste (racist i den royale familie, red.). Er det ikke ironisk? Det blev ikke nævnt af Oprah Winfrey – og det burde det have været,« lyder det fra Piers Morgan.

Tv-værten, der selv hævder, at han kæmper en kamp for ytringsfriheden, udtaler, at han er blevet tilbudt »flere spændende job« siden sin afgang.

Hertugparret har ikke kommenteret de nye beskyldninger fra Piers Morgan.