Meghan Markle overvejede selvmord: Her er de seks vigtigste afsløringer fra stort interview

Presset var så stort, at Meghan Markle i perioder overvejede at tage sit liv. Hertugindens selvmordstanker var blot en blandt mange nye afsløringer i det længe ventede interview med Oprah Winfrey, hvor Meghan Markle og prins Harry for første gang talte ud om deres exit fra det britiske kongehus. Se de seks vigtigste afsløringer her.

 
Det længe ventede interview med prins Harry og Meghan Markle blev sendt søndag aften i USA. Flere nye detaljer er blevet afsløret. Blandt andet at hertuginden overvejede at begå selvmord. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag morgen dansk tid landede, hvad de internationale medier allerede har døbt en »bombe«, i det britiske kongehus.

I mere end halvanden time talte prins Harry og Meghan Markle for første gang i et større interview ud om deres oplevelser i det britiske kongehus, og deres tanker bag at forlade livet som kongelige og i stedet at flytte til Californien.

Her er de seks vigtigste afsløringer:

1. Meghan overvejede selvmord

For første gang afslører hertuginden, at hun havde selvmordstanker i sin tid som kongelig.

»Jeg ville bare ikke være i live mere. Det var en meget klar og reel og skræmmende konstant tanke. Og jeg husker, hvordan han (Harry, red.) bare vuggede mig,« siger Meghan Markle.

Hun forklarer desuden, at hun bad hoffet om hjælp, men fik besked om, at det ikke var muligt.

2. Søns hudfarve var vigtig

Under hertugindens graviditet med parrets søn Archie var der ifølge Meghan Markle bekymring om hudfarven på det kommende barn.

»I de måneder, jeg var gravid, havde vi samtalen om, at han ikke kunne få titlen, og bekymringer blev også delt om, hvor mørk hans hud måtte være, når han blev født,« forklarer hun i interviewet.

Hertuginden vil ikke sætte navn på, hvem der udtrykte disse bekymringer: »Jeg tror, ​​det ville være meget skadeligt for dem«.

3. Konflikt med Kate

Der har længe verseret rygter om, at de to svigerinder – Meghan og Kate, der er gift med prins William – ikke går godt i spænd med hinanden.

I interviewet benægter Meghan et rygte om, at hun skulle have fået hertuginden af ​​Cambridge til at græde kort før Meghan og prins Harrys bryllup. Hun forklarer, at det i stedet forholder sig omvendt, og at det var Kate, der fik Meghan til at græde.

Konflikten omhandlede blomsterpigernes kjoler til brylluppet, hvor Kates datter var blandt blomsterpigerne. Ifølge Meghan sagde Kate efterfølgende undskyld.

4. Prins Charles holdt op med at tage opkald fra sin søn

Prins Harry fortæller, hvordan hans far prins Charles, stoppede med at tage hans opkald, da planerne for parrets udtrædelse af den kongelige familie var undervejs.

»Jeg havde tre samtaler med min bedstemor og to samtaler med min far, før han stoppede med at tage mine opkald. Og så sagde han: Kan du ikke skrive ned, hvad din plan er?«

Prins Charles besvarer nu igen sin søns opkald, men »der er sket meget ondt,« forklarer prins Harry og tilføjer, at han har følt sig meget svigtet af sin far:

»Han har været igennem noget lignende. Han ved, hvordan smerte føles.«

5. Prins Harry er blevet afskåret økonomisk

Prins Harry stoppede med at modtage penge fra kongehuset i første kvartal 2020. Prins Harry forklarer, at det, at han selv skulle betale for sine egne sikkerhedsomkostninger, var en del af motivationen for parrets lukrative aftaler med en række virksomheder, herunder Netflix.

De eneste andre penge, han har, er dem prinsesse Diana har efterladt ham.

Meghan Markle tilføjede, at parret ikke blev betalt for interviewet med Oprah Winfrey.

6. Blev gift i hemmelighed

Meghan afslørede, at parret giftede sig privat tre dage før deres offentlige bryllupsceremoni 19. maj 2018.

Meghan forklarede, at de udvekslede ægteskabsløfterne »bare vi to i vores baghave med ærkebiskoppen af Canterbury«.