Søren Frank: Her har du den perfekte vin til chili

Chili er en af vinens værste fjender, men nu har Søren Frank fundet den perfekte vintype til spicy mad

»Sørens Vinkælder« med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm. Niels Ahlmann Olesen

De fleste kan nikke genkende til situationen, hvor man sidder på en restaurant og spiser en lækker spicy ret, der i sig selv er en stimulerende oplevelse, men som til gengæld tromler vinen helt flad.

Chili er en af vinens værste fjender, og indtil for nylig har jeg troet, at det eneste måde at møde denne udfordring på, var gennem masser af sukker i vinen. Imidlertid oplevede jeg for et halvt år siden på en koreansk restaurant, at orangevin lavet på aromatiske druer som eksempelvis muscat eller malvasia matcher chili perfekt.

Denne uge har vi således hentet mandoo dumplings, chilidampede muslinger og ribeye ssam fra restaurant JuJu og smager følgende vine til:

2021 Salsa Verde, Yeti & The Kokonut (220 kroner Lieu-dit)

2020 Le Brutal de Jean-Marc, Les Vins Pirouettes (230 kroner Lieu-dit)

2021 Trafalgar, Mamaruta (155 kroner Niche Vine)

2021 MacFol, Ezio Cerruti (199 kroner, Niche Vine)

2021 Bianchetto, Le Coste (200 kroner Lieu-Dit)