Kloge københavnske kvinder drikker mere champagne end os andre

Champagnen boomer herhjemme. Søren & Søren smager blandt andet på den nye, spændende »grower« generation og udpeger både den bedste dyre og billige champagne.

»Sørens Vinkælder« med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske indtag af champagne er nærmest eksploderet de seneste 15 år. Alene fra 2006 til og med 2015 steg importen af champagne med 77 procent.

Tal fra Coop har vist, at det er københavnerne der fører an i boblefesten. Hovedstadens beboere drikker således i gennemsnit dobbelt så meget champagne som jyderne, mens nordjyderne, som kun drikker det halve af landsgennemsnittet, er de mest tilbageholdende.

Samme Coop-undersøgelse viser, at indtaget af champagne stiger i takt med niveauet af uddannelse. De højtuddannede drikker således dobbelt så meget champagne som de lavtuddannede. Og så drikker kvinder i øvrigt oftere champagne end mænd.

Udbuddet af champagne er tilsvarende skudt i vejret herhjemme. I dag er champagne ikke længere bare et spørgsmål om hvilket af de store huse, man foretrækker: Moët eller Den Gule Enke? Vi har således fået et kæmpe udvalg af champagne fra små uafhængige producenter, som laver fadgæret årgangs- og enkeltmarkchampagne fra eget domæne.

Champagne er med andre ord ikke længere Coca-Cola. Det er blevet en rigtig vin, som ikke længere  kun drikkes til nytår, eller når der er noget, som skal fejres.

Søren & Søren smager denne uge følgende champagner:

Blanc de Blancs, Le Mesnil (200 kr. v 6 fl., Philipson Wine)

En Rue des Noyers, Benoît Déhu (584 kr., Extra Brut Vinimport)

2010 Sapience, Marguet (1.595 kr./ 1.276,- v 6 fl. L’Esprit du vin)

Bistrøtage rosé, Charles Dufour/Françoise Martinot (494 kr. / 410 kr. v 6 fl. Rosforth (gladvin.dk)