Det er nok ikke helt forkert, at pasta med kødsauce er den mest spiste varme middagsret i Danmark. Men hvilken vin skal man drikke til? Og hvilken vin fungerer bedst til pasta med tomatsauce, muslinger og spaghetti carbonara?
Italienerne drikker lige så ofte hvid- som rødvin til pasta. Og meget ofte drikker de en ung, frisk og ukompliceret rødvin uden fadlagring, som mere eller mindre er konstrueret til at ledsage pasta.
Hvert vindistrikt i Italien producerer sådan en vintype, men hvem siger i øvrigt, at det nødvendigvis kun er italiensk vin, der duer?
Søren og Søren har kigget på sagen over to uger i den ugentlige podcast. Denne uge smager vi følgende vine:
2021 Roero Arneis, Cascina Cappellano di Luigi Veglio (159 kroner/140 kroner ved tre flasker, Terroiristen)
2020 Soave Classico »Calvarino«, Pieropan: (195 kroner, Adriat Vinimport)
2019 Chablis, La Soeur Cadette (220 kroner, Lieu-dit)
2021 Etna Rosso, Terre Nere: (199 kroner, Adriat Vinimport)
2019 Coste della Sesia Nebbiolo, Anzivino (165 kroner/149 kroner ved seks flasker, Terroiristen)
2018 Chianti Classico 2018, Val delle Corti: (210 Kroner, Adriat Vinimport)
2021 Barbera Bricco Francia, Villa Terlina (125 krroner, 100 kroner ved seks flasker, Vinova)