Hvilken vin skal vi drikke til den danske nationalret, pasta med kødsauce?

Vin og pasta hører uløseligt sammen. Søren og Søren tester, hvad der passer bedst.

Søren Jacobsen Damm og Søren Frank, mad- og vinredaktør på Berlingske er værter på podcasten »Søren Franks vinkælder«. Søren Frank smager hver uge en lille håndfuld vine sammen med madanmelder og litteraturredaktør Søren Damm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nok ikke helt forkert, at pasta med kødsauce er den mest spiste varme middagsret i Danmark. Men hvilken vin skal man drikke til? Og hvilken vin fungerer bedst til pasta med tomatsauce, muslinger og spaghetti carbonara?

Italienerne drikker lige så ofte hvid- som rødvin til pasta. Og meget ofte drikker de en ung, frisk og ukompliceret rødvin uden fadlagring, som mere eller mindre er konstrueret til at ledsage pasta.

Hvert vindistrikt i Italien producerer sådan en vintype, men hvem siger i øvrigt, at det nødvendigvis kun er italiensk vin, der duer?

Søren og Søren har kigget på sagen over to uger i den ugentlige podcast. Denne uge smager vi følgende vine:    

2021 Roero Arneis, Cascina Cappellano di Luigi Veglio (159 kroner/140 kroner ved tre flasker, Terroiristen)

2020 Soave Classico »Calvarino«, Pieropan: (195 kroner, Adriat Vinimport)

2019 Chablis, La Soeur Cadette (220 kroner, Lieu-dit)

2021 Etna Rosso, Terre Nere: (199 kroner, Adriat Vinimport)

2019 Coste della Sesia Nebbiolo, Anzivino (165 kroner/149 kroner ved seks flasker, Terroiristen)

2018 Chianti Classico 2018, Val delle Corti: (210 Kroner, Adriat Vinimport)

2021 Barbera Bricco Francia, Villa Terlina (125 krroner, 100 kroner ved seks flasker, Vinova)