Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Der er tradition for at spise østers til nytår, og det giver god mening, for fisk og skaldyr er bedst på denne tid af året, hvor havet er koldest. Men hvad skal vi drikke til?
Der skal gerne noget syre, eller i hvert fald en eller anden form for kant, til østers, ellers kommer bløddyrene let til at 'vokse' i munden på én. Derfor spiser de fleste deres østers med et par dråber citron eller vineddike.
På samme måde er det med vinen, den skal helst være så syrlig som muligt. Det er vel derfor, at champagne er den klassiske ledsager til østers. Der er noget både festligt og luksuriøst over begge, men holder det nu også til en tryktest, at champagne er det bedste, man kan drikke til østers?
Ikke i min mund, hvor den kraftige og vedholdende smag af østers tromler den sarte champagne. Det er efter min mening synd for finesserig og kostbar champagne. Drik i stedet en mere enkel sprød og syrlig hvidvin fra Chablis, Loire eller Østrig.
Søren & Søren smager i denne uge følgende vine til østers:
Brut reserve, Blanc de Blancs, Charlemagne (346,50 kr. v 6 fl., GrapeShop.dk)
2019 Welschriesling, Herbert Zillinger (150 kr./ 115 kr. v 6 fl., Bichel)
2020 Sancerre, Domaine Sautereau (185 kr. / 145 kr. v 6 fl., Bichel)
2019 Chablis, Billaud-Simon (188 kr., Sigurd Müller)
La Bota de Fino 91, Equipo Navazos (285 kr., Vinova)