Pétillant naturel, i det daglige bare kaldet pet nat, er oprindelige måde at lave mousserende vin på. Modsat for eksempel Champagne gæres pet nat kun én gang. Kapslen sættes på flasken, mens vinen stadig gærer, og resultatet er bobler i flasken. Pet nat filtreres sjældent, så gæringsbundfaldet ligger i flasken, men det bidrager bare til at skabe en behagelig, rund mundfølelse, ligesom det er tilfældet med for eksempel weissbier.

Pet nat er blevet en af naturvinbevægelsens favoritdiscipliner, og den laves i dag over næsten hele Europa. Den saftige, læskende vin er normalt relativt lav på både alkohol og pris og således et glimrende bud på en drik til sommerens mange fester.

Søren & Søren smager denne uge følgende vine:

2019 Sui Lieviti, Orsi/Vigneto San Vito, Emilia-Romagna, Italien (160 kroner, Lieu-dit)

2019 Mèdol Selecció Ancestral, 9+, Catalonien, Spanien (195 kroner, Volatil)

2019 Luna lies, Castel del Piano, Toscana, Italien (165 kroner, Niche Vine)

2018 St. Gangolf, Keck & Seidlitz, Nahe, Tyskland (200 kroner, Extra Brut)

2019 Bubble Rainette, Müller-Koeberle, Alsace, Frankrig (205 kroner, Extra brut)