20. november 1987 fragtede racerkøreren Thorkild Thyrring årets beaujolais nouveau fra lufthavnen til Hotel d’Angleterre med politieskorte, hvilket endte med en næse fra den daværende justitsminister til den vagtledende politimand, som gav tilladelse til eskorten gennem hovedstaden.
På nogenlunde samme tidspunkt gik en ny generation nede i Beaujolais i gang med at lave en ny og mere kvalitetsbetonet version af den før så tynde bistrodrik: mindre udbytter af økologiske druer, mere tålmodig vinifikation i hele klaser og fadlagring er normalen for den nye generation af beaujolais-bønder.
Søren & Søren smager denne uge på det bedste fra den nye beaujolais-generation. Det er vine, frugtige og saftige vine, som egner sig til at blive kølet ned og passer perfekt til alt, hvad der kan fyldes i en picnickurv af pateer, pølser og kolde retter.
Men beaujolais er ikke alene den perfekte sommerrødvin; med sin fløjlsbetrukne kirsebærfrugt og underskov er det også tidens bedste bud på et prismæssigt mere tilgængeligt alternativ til den røde bourgogne.
Vi smager følgende vine:
2018 Beaujolais en Besset, Domaine de Fa (Bichel, 129 kr. v/6 fl.)
2019 Wild Soul, Beaujolais-Villages, Julien Sunier (H.J. Hansen Vin, 209 kr.)
2019 Dazibao, Lilian et Sophie Bauchet (Lieu-dit, 200 kr.)
2019 Saint-Amour, Isabelle & Bruno Perraud (Rosforth & Rosforth, 234 kr./ 195 kr. v/6 fl.)