Det skal du drikke til påskelammet

Der skal tanninrig rødvin med urtede noter til påskelammet. Søren og Søren guider til de bedste lammevine.

"Søren Franks Vinkælder" med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lammet har en særlig rolle i kristendommen. Ikke mindst fordi lammet ses det som et billede på Jesus, der lod sig ofre for menneskehedens skyld. Derfor spiser vi lam til påske.

Lammekødet udmærker sig, ud over at være relativt fedt, ved en urteagtig smag, fordi lammet, i modsætning til de fleste andre husdyr, får lov til at gå frit og guffe af naturens vilde urter. Urtekrydrede rødvine med en vis tyngde og tannin til at skære igennem fedtet passer således perfekt til lammesteg.

Mange spanske rødvine passer fint til dette signalement, og i Haut-Médoc mener de, at deres røde bordeaux’er passer som fod i hose til de lam, som går og græsser ned til Gironde-floden.

Efter utallige test er der dog ikke tvivl om, at syrahbaserede rødvine – helst fra relativt kølige områder, hvor vine får en krydret, urtet profil – er det bedste, man kan drikke til lammet.

Søren Jacobsen Damm er denne uge gået i køkkenet for at tilberede lammet, mens Søren Frank knapper en stribe lammevenlige vine op.

Vi smager følgende vine:

2020 Love Potion Syrah, Adelaide Hills, The Other Right (250 kroner, Lieu-Dit)

2019 Crozes-Hermitage, Rhône, Laurent Hebrard (185 kroner/155 kroner v/6 flasker, Vinova)

2016 Persane Syrah, Schweiz, Domaine de Chèrouche (380 kroner, Lieu-Dit)

2016 Haut-Medoc, Les Allées de Cantemerle (150 kroner, Køge Vinhandel)

2016 Ribera del Duero crianza, Dominio del Soto (180 kroner, Vinova)

2019 Gigondas »Clos Derriere Vielle«, Rhône, Santa Duc (425 kroner, Bichel Vine)