Bourgognes feminine fætter

Det er jura, man skal vende blikket imod, hvis man er i markedet efter nye og spændende rødvine af den lettere skole.

»Sørens Vinkælder« med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jura trender for tiden på den københavnske vinscene, ikke bare de hvide, men også den røde. Distriktet ligger bare 80 kilometer øst for Bourgogne, og vinene er således beslægtede. Blot er de røde jura-vine om muligt endnu lysere, lettere og mere elegante end bourgogne. Er man mest til amarone og zinfandel, bør man således nok søge andre græsgange.

Faktisk er den lokale poulsard så lys, at det sker, at den bliver forvekslet med rosé. Der er typisk ribs, tranebær og/eller jordbær i næsen, mens vinen er let som fnug i munden med sjældent mere end 12 procents alkohol.

Trousseau er mørkere med lidt mere tyngde og tannin, ikke sjældent med duft af peber og roser. Endelig laver jura også sin egen elegante version af pinot noir, som man jo kender fra bourgogne, uden at priserne endnu er blev helt lige så skøre.     

Vi smager følgende vine:

2016 Ploussard, Tony Bornard (260 kr., Krone Vin)

2019 Trousseau en amphore, Tissot (444 kr./ 370 kr. v 6 fl., Rosforth/ Glad Vin)

2018 Elle Aime, L’Octavin (400 kr. Krone Vin)

2020 Clos Maire Arbois, Ratte (310 kr. Niche Vine/ Venner & Vin)

2019 Pinot Noir En Barberon, Tissot (438 kr./365 kr., v 6 fl. Rosforth)