Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Jura trender for tiden på den københavnske vinscene, ikke bare de hvide, men også den røde. Distriktet ligger bare 80 kilometer øst for Bourgogne, og vinene er således beslægtede. Blot er de røde jura-vine om muligt endnu lysere, lettere og mere elegante end bourgogne. Er man mest til amarone og zinfandel, bør man således nok søge andre græsgange.
Faktisk er den lokale poulsard så lys, at det sker, at den bliver forvekslet med rosé. Der er typisk ribs, tranebær og/eller jordbær i næsen, mens vinen er let som fnug i munden med sjældent mere end 12 procents alkohol.
Trousseau er mørkere med lidt mere tyngde og tannin, ikke sjældent med duft af peber og roser. Endelig laver jura også sin egen elegante version af pinot noir, som man jo kender fra bourgogne, uden at priserne endnu er blev helt lige så skøre.
Vi smager følgende vine:
2016 Ploussard, Tony Bornard (260 kr., Krone Vin)
2019 Trousseau en amphore, Tissot (444 kr./ 370 kr. v 6 fl., Rosforth/ Glad Vin)
2018 Elle Aime, L’Octavin (400 kr. Krone Vin)
2020 Clos Maire Arbois, Ratte (310 kr. Niche Vine/ Venner & Vin)
2019 Pinot Noir En Barberon, Tissot (438 kr./365 kr., v 6 fl. Rosforth)