Bordeaux slår tilbage med mørk powerårgang

Søren og Søren smager den nye potente årgang fra Bordeaux, 2018.

»Søren Franks Vinkælder« med Søren Frank og Søren Jacobsen Damm Niels Ahlmann Olesen

Bordeaux er en af de vintyper, som kan og bør lagre længst, så det er en serie af »børnemord«, som man kalder det i vinens verden, vi har gang i denne uges udgave af Søren Franks Vinkælder. Undertegnede har smagt sig gennem hele 24 forskellige chateau’er fra den nye årgang 2018, som i disse uger indtager vinhandlernes hylder, og udvalgt de bedste.

2018 var en varm sommer, også i Bordeaux, men de fuldmodne druer blev høstet til normal tid fra midt i september, hvilket er godt for finessen. Ikke desto mindre er der tale om en mørk og magtfuld årgang med masser af dyb, svesket frugt og blød finsk lakrids. Det er potente vine med masser af tannin, bygget til et langt liv – måske lidt a la 1982 og 2009 – men heldigvis forekommer vinene umiddelbart ikke helt så jammy som 2015.

Tag med på en tur rundt i Bordeaux’ forskellige appellationer, hvorfra vi smager følgende vine:

Haut-Médoc, Château Lamothe-Cissac (80 kroner v. 12 flasker. Philipson Wine)

Haut-Médoc, Cantemerle (273 kroner. koegevinhandel.dk)

Margaux, Chateau Brane-Cantenac (875 kroner. Bichel Vine)

Saint-Julien, Chateau Langoa-Barton (499 kroner. Greenwood)

Pauillac, Echo Lynch-Bages (369 kroner. Koegevinhandel.dk)

Saint-Emilion 1. Grand cru classé, Château Canon (1.699 kroner. HJ Hansen/Vinspecialisten)