Tre på fire dage: Endnu en DR-chef siger op

Anette Kokholms stilling blev nedlagt i forbindelse med DRs nye strategi, og hun var ikke interesseret i den anden stilling, hun blev tilbudt, skriver hun på Facebook.

Anette Kokholm er nu tidligere radiochef på DR. Hun har tidligere været radiovært på P3 og tv-vært på »Go' Morgen Danmark« på TV 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Radiochef Anette Kokholm forlader DR efter at have takket nej til en omplacering i forbindelse med nedlægningen af DR Medier.

Hun har siden marts 2020 arbejdet i DR Medier som radiochef, men efter omorganiseringen forsvinder den stilling, skriver Mediawatch.

Anette Kokholm lægger sig dermed i slipstrømmen af to andre DR-chefer, der også for nylig har sagt op: Claus Cancel, chef for P1 Morgen og Genstart, der i weekenden annoncerede, at han har sagt op Danmarks Radio, og Heidi Robdrup, der var redaktionschef på Deadline, som fredag annoncerede på Facebook, at hun havde sagt op.

Claus Cancel har sagt, at han sagde op, fordi han har fået et nyt job i London, mens Heidi Robdrup skrev, at seerne fortjente nye kræfter, og hun selv gerne ville videre efter 14 år.

De tre opsigelser ligger dog lige i forbindelse med, at DR mandag har annonceret, at den har lagt en ny strategi, hvor der fremover skal fokuseres på det digitale univers fremfor på flow-tv og -radio.

Som en del af den strategi, er Anette Kokholms stilling – med hele direktørområdet DR Medier – altså blevet nedlagt. Hun siger til Mediawatch, at hun er overrasket over det:

»Ja, det er jeg. Fordi jeg synes, det er vigtigt at have en funktion som udelukkende kærer sig om lyd og radio. Det er den funktion, jeg har haft. Selvfølgelig ville jeg gerne have beholdt mit job, men det er en del af gamet og den organisation, der bliver lavet i stedet, og det kan give god mening. Men ja, jeg overrasket,« siger hun.

Anette Kokholm har skrevet på Facebook, at hun fik tilbudt en anden stilling, men at hun ikke ville have den.

»DR tilbød mig et andet job, som er meget langt fra det, jeg havde, og det har jeg takket nej til. Der var en god grund til, at jeg søgte jobbet som radiochef i sin tid, og der er også en god grund til nu at tage styringen af mit arbejdsliv tilbage, selv om det altid er med vemod og ærgrelse, når man skal sige farvel til noget, man er glad for,« har Kokholm ifølge fagbladet Journalisten skrevet på Facebook.

Ifølge Journalisten bliver Nikolai Thyssen ny chef for Deadline, og erstatter dermed Heidi Robdrup. Han kom fra en også nedlagt stilling som kanalchef for P1 i DR Medier.

Opdatering 4/10: Der stod tidligere, at generaldirektør Maria Rørbye Rønn havde sagt, at ingen var blevet afskediget i forbindelsen med nedlæggelsen af DR Medier. Hun havde dog blot sagt, at »ingen medarbejdere fratræder« i forbindelse med nedlæggelsen.