Jes Dorph-Petersen skal være tv-vært igen

På fredag vender Jes Dorph-Petersen tilbage til skærmen, to år efter han blev fyret fra sit job som vært på TV 2.

Jes Dorph-Petersen fotograferet på Kongens Nytorv i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere tv-vært Jes Dorph-Petersen kan snart slette »tidligere« fra sin titel.

Han vender nemlig tilbage til skærmen på dk4, skriver han på Facebook.

Han skal være vært på interviewprogrammer, der hedder »Vi elsker fodbold«, og han glæder sig »helt vildt til at lave fjernsyn igen efter en lang og ganske ufrivillig pause«.

»Med stor glæde kan jeg fortælle, at jeg i denne uge vender tilbage som tv-vært med en række udsendelser om min egen allerstørste passion. Nemlig om fodbold,« skriver Jes Dorph-Petersen.

»Som titlen antyder: gæsterne skal have stærke følelser for spillet på grønsværen. De skal vide mere end de fleste om fodbold – og de får i »Vi elsker fodbold« tid til at nørde på taktikbordet og snakke ordentligt ud om detaljer i verdens bedste spil. Der bliver også plads til spørgsmål fra seerne,« skriver Jes Dorph-Petersen.

Jes Dorph-Petersen blev fjernet som vært fra »Go' Aften Live« i januar 2021, efter at en advokatundersøgelse af arbejdsforholdene på TV 2 konkluderede, at han i to tilfælde i 2001 og 2003 angiveligt havde opført sig krænkende over for to journalistpraktikanter.

Jes Dorph-Petersen klagede siden over advokatundersøgelsen, der blev foretaget af advokatfirmaet Norrbom Vinding. Han fik medhold i ét af tre klagepunkter, og Norrbom Vinding skulle betale en bøde på 20.000 kroner til ham, afgjorde Advokatnævnet.

Senere fortalte de to kvinder, Terese Philipsen og Louise Degn, om de ting, som Jes Dorph-Petersen angiveligt havde gjort ved dem. Det skete i dokumentaren »MeToo: Sexisme bag skærmen«. Therese Philipsen sagde, at hun var blevet tvunget til sex af Jes Dorph-Petersen, mens Louise Degn sagde, at hun blev befamlet mod sin vilje og tilbudt en trekant af Jes Dorph-Petersen og en anden TV 2-ansat. Begge hændelser skal være sket i Jes Dorph-Petersens pendlerlejlighed.

Jes Dorph-Petersen selv har erkendt at have haft et forhold til Terese Philipsen, men mener ikke, at han udviste voldelig eller krænkende adfærd over for hende. I forhold til Louise Degn udtalte Jes Dorph-Petersen, at han ikke afviser, »at de faktiske episoder, som LD (Louise Degn, red.) henviser til, har fundet sted for snart 19 år siden. Men jeg har i de efterfølgende år ikke vidst, at hun har følt sig krænket af mig,« sagde han i november 2021.

Ekstra Bladet citerer en pressemeddelelse fra dk4, hvor kanalens kommunikationsdirektør, Steen Andersen, udtaler sig om det nye program med Jes Dorph-Petersen.

»Vi kender selvfølgelig til hans afsked med TV2 efter beskyldninger om krænkelser, der ligger mere end tyve år tilbage i tiden. Men vi konstaterer også, at Jes Dorph-Petersen ikke er dømt for noget, og at han afviser helt centrale dele af anklagerne,« udtaler Steen Andersen, der uddyber over for avisen:

»Manden er uskyldig. I hvert fald i en retslig sammenhæng.«

Tidligere studievært og chef på TV 2 Jens Gaardbo, der også blev fyret fra TV 2 efter advokatundersøgelsen, blev også hyret af dk4, hvor han begyndte som vært i november 2021.

»Vi elsker fodbold« har premiere fredag 9. februar klokken 8.00. Det bliver genudsendt flere gange samme dag og fire gange i weekenden, skriver Jes Dorph-Petersen.