Tredje skudepisode på tre dage: 39-årig mand skudt i hovedet i København

Lørdag aften blev en 39-årig mand ramt af skud i hovedet på Åboulevard på Frederiksberg. Det er tredje skudepisode på tre dage i hovedstadsområdet. Politiet arbejder med flere hypoteser i efterforskningen – herunder en mulig bandesammenhæng.

 
Over de seneste seks døgn har fire skyderier fundet sted i hovedstadsområdet - torsdag, fredag og lørdag i sidste uge og nu natten til tirsdag. Klip: Ritzau/Scanpix. Redigering: Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag blev en 27-årig mand, der er kendt af politiet i bandesammenhæng, skudt i ryggen på Nørrebro og dræbt.

Fredag blev en 17-årig bulgarsk dreng skudt og dræbt i en frisørsalon på Islev Torv i Rødovre, hvor yderligere to blev såret.

Lørdag aften blev en 39-årig mand skudt i hovedet på en vandpibecafé i København.

Det er endnu uvist, om skyderierne har relation til hinanden. Københavns Politi arbejder med flere hypoteser i efterforskningen, lyder det søndag morgen fra Rasmus Skovsgaard, der er politiinspektør hos Københavns Politi – herunder en mulig sammenhæng til konflikt i rocker- og bandemiljøet.

»Det er klart, at i og med at vi har haft to alvorlige hændelser, hvor vi i hvert fald ved den ene i torsdags så en sammenhæng i bandemiljøet mellem offeret og de formodede gerningsmænd, så er det her også en hypotese, vi arbejder ud fra,« siger han.

Den 39-årige blev ramt af skud lørdag aften på en vandpibecafé, der ligger på Åboulevard 39 på Frederiksberg lige på grænsen til Nørrebro. Han er indlagt på Rigshospitalet, og hans tilstand er fortsat »meget kritisk« søndag morgen, oplyser politiet.

Den 39-åriges identitet er nu kendt af politiet, men Rasmus Skovsgaard afviser at svare på, om den 39-årige i forvejen var kendt af politiet, og om han skulle have rocker- eller banderelationer.

Den formodede gerningsmand til lørdagens skyderi er efterlyst. Politiet mener, at gerningsmanden efter skyderiet flygtede ind i Netto på H.C. Ørstedsvej nær Åboulevard på Frederiksberg.

Han beskrives som en »ung mand med fuldskæg, cirka 175 centimeter høj, iført sort tøj og sorte sko samt et sort mundbind«.

»Det signalement, som vi sendte ud i går, er stadigvæk gældende. Så vidner, der har set eller hørt noget i går aftes, må meget gerne kontakte os på 114 eller komme forbi vores mobile politistation, som vil være i området fra klokken ni,« siger Rasmus Skovsgaard.

En del hændelser den seneste tid

To formodede gerningsmænd til fredagens skyderi i Rødovre er også fortsat efterlyst. Københavns Vestegns Politi opfordrer fortsat vidner til dette skyderi til at henvende sig til politiet enten per telefon eller fysisk ved at komme forbi den mobile politistation, som også søndag vil være på Islevbrovej ved Netto fra klokken 10 til 18.

Efter skyderiet torsdag blev to formodede gerningsmænd til dette skyderi anholdt. De blev fremstillet i grundlovsforhør fredag og varetægtsfængslet frem til 22. december. De to sigtede er en 21-årig mand, der havde en svensk tolk med til grundlovsforhøret, og dertil en dansk mand.

De tre skyderier i hovedstadsområdet er blot nogle af flere voldelige hændelser den seneste tid. Københavns Vestegns Politi omtalte i en pressemeddelelse fredag skudepisoden i Rødovre som én blandt »en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderes at have relation til rocker- og bandemiljøet, og hvorunder der er anvendt skydevåben i flere tilfælde«.

Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi indførte fredag visitationszoner som følge af skyderierne.