Tidligere PET-chef blander sig i debatten om Syrien-baby: »Jeg ved, hvad der skaber terrorister«

Hans Jørgen Bonnichsen advarer i et debatindlæg om, at det kan være til fare for Danmark, at politikerne vil nægte et lille barn indrejse i Danmark, fordi dets forældre har kæmpet for IS.

Tidligere operativ chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen advarer i et debatindlæg om, at politiske tiltag kan skabe »had og ønsket om hævn«, og at dette kan anspore til terrorisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen

Sagen blev sat på spidsen, da en 11 måneder gammel baby født i Syrien som barn af en nu afdød dansk syriensfarer i sidste uge blev hentet til Danmark.

Mens flere nødhjælpsorganisationer jublede over, at den lille dreng endelig kom til Danmark efter gennem længere tid at have været forældreløs i al-Hol-lejren i Syrien, var glæden mere afdæmpet blandt flere politikere.

Hans Jørgen Bonnichsen, tidl. operative chef i PET

»Jeg ved fra mit virke, som praktiker i værnet af Danmark, hvad der skaber terrorister, og det gør had og ønsket om hævn«


Det tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Kenneth Kristensen Berth skrev eksempelvis på Twitter, at han var imod, at babyen kom til Danmark.

Nu blander tidligere operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Hans Jørgen Bonnichsen sig i debatten. Det sker i et debatindlæg, der er blevet bragt af Århus Stiftstidende, hvor den tidligere PET-chef blandt andet omtaler den 11 måneder gamle baby og Kenneth Kristensen Berths tweet.

Ud over sagen om den forældreløse baby omtaler Bonnichsen også andre politiske tiltag.

Blandt andet den hastebehandlede lov, der gør det muligt for integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) administrativt at fratage Syrien-jihadister det danske statsborgerskab, såfremt de samtidig har eller kan få statsborgerskab i et andet land, samt regeringens ønske om, at danske Syrien-jihadisters børn ikke per automatik skal blive danske statsborgere.

»Jeg ved fra mit virke som praktiker i værnet af Danmark, hvad der skaber terrorister, og det gør had og ønsket om hævn, og det er lige præcis det, vi fremmer gennem de nævnte handlinger,« skriver Bonnichsen, der stoppede i PET i 2006.

I hiver bindet af fru Justitias øjne!

Hans Jørgen Bonnichsen, der skriver under overskriften »Højrefløjens mørke sniger sig ind i midten«, langer flere gange ud efter både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

I begyndelsen af 2016 meldte Hans Jørgen Bonnichsen sig ud af Venstre som reaktion på de asylstramninger, partiet var med til at gennemføre. Inden da havde han, ifølge en udtalelse til B.T., været medlem af Venstre i 10 til 15 år.

»Er det virkeligt nødvendigt, at appellere til svinehunden i vores indre ved at skabe et ekstremt negativt og forvrænget syn (...) af indvandrere og især muslimer som (værende, red.) fuldstændig anderledes og en trussel for vores værdier,« spørger den tidligere PET-chef i sit debatindlæg, inden han afslutter:

»Er det virkelig nødvendigt at hive fru Justitia, symbolet for retfærdighed, ned af hendes piedestal. Hive bindet af hendes øjne, rive vægtskålene ud af hendes hænder og trække hendes sværd op af skeden for at slå til mod dem, vi ikke kan li´?«