Succesapp udvider i stort samarbejde med 9.000 butikker over hele Europa

Too Good To Go udvider samarbejdet med Spars butikker. Det bliver til 130 butikker i Danmark, men i omegnen af hele 9.000 i Europa.

Mette Lykke er stifter og chef i Too Good To Go, der nu udvider samarbejdet i stor skala over hele Europa sammen med Spar. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antimadspildappen Too Good To Go har indgået et stort samarbejde med supermarkedskæden Spar og vil fremover blive en løsning i 9.000 butikker over hele Europa. Det skriver B.T.

Flere af Spars butikker har haft stor succes med appen efter at have afprøvet den i en periode.

Fremover vil man i alle 130 Spar-butikker i Danmark såvel som i Spars butikker i hele Europa kunne købe billige »lykkeposer«, der indeholder et udvalg af fødevarer, som butikkerne ikke har fået solgt.

Og det er humlen i konceptet bag Too Good To Go, der fungerer på den måde, at man via appen får en oversigt over butikker i ens nærområde, der tilbyder lykkeposerne.

Poserne kan købes billigere, end varerne ellers ville blive solgt til, og butikkerne nyder godt af at tjene på varer, som ellers ville blive kasseret. Samtidig mindskes madspild, så alle vinder.

Til B.T. siger virksomhedens landechef, Heidi Boye:

»Jeg er selvfølgelig helt vildt glad for og stolt over, at vi nu tager kampen mod madspild til et helt nyt niveau i samarbejde med Spar.«

Det forventes, at samtlige danske Spar-butikker ved udgangen af 2021 har det praktiske på plads, så kunder kan hente overskudsvarer for billige penge.

Den 23. juni sidste år indgik virksomheden en stor aftale om at lave »lykkeposer« i samarbejde med Netto. I en tomåneders periode havde Netto afprøvet konceptet, som viste sig at reducere madspildet med 1,3 ton for 11 butikker.

Med den nye aftale forventer man hos Dagrofa, der står bag Spar i Danmark, at reducere madspildet med 144 ton om året.