På én måned: 100 børn og unge søger hjælp efter spredning af nøgenbilleder

Alene i januar 2017 har 100 børn og unge søgt hjælp hos Red Barnets SletDet-rådgivning, fordi de har fået delt krænkende materiale online.

Billede fra Red Barnets kampagnefilm for rådgivningstjenesten SletDet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stadig flere børn og unge kontakter Red Barnets rådgivning SletDet, som rådgiver i at få fjernet krænkende indhold fra nettet. Heriblandt nøgenbilleder.

Det viser en ny optælling fra organisationen.

Fra 1. maj 2016 og otte måneder frem modtog rådgivningen i alt 330 henvendelse fra børn og unge, som var blevet klædt af på nettet imod deres vilje. Men siden, Red Barnet 16. januar i år lancerede en omlysningskampagne, som satte fokus på SletDet, er det tal steget betragteligt, og Red Barnet har alene i januar rådgivet 100 børn og unge om problematikken.

»Behovet for hjælp er enormt, men alt for få børn og unge ved, at der findes et tilbud om hjælp og støtte i form af vores rådgivning SletDet. Det har vi fået ændret på med vores oplysningskampagne i midten af januar, og det er vi utroligt glade for. Krænkelser på nettet kan være lige så psykologisk belastende som fysiske krænkelser og seksuelle overgreb i den virkelige verden. De kan give varige mén, og derfor er det helt afgørende at sætte ind med professionel rådgivning hurtigst muligt,« siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Han frygter, at Red Barnet ikke kan følge med efterspørgslen, og at der dermed er børn og unge, som lades i stikken.

»Vi kan ikke bare se på, at ulykkelige og rådvilde børn og unge ikke får den hjælp, de har brug for, men desværre har vi heller ikke uanede midler,« siger Jonas Keiding Lindholm.

I søndags stod 11 kvinder frem i Berlingske og fortalte om deres oplevelse med at få delt intime billeder på nettet imod deres vilje.

Berlingske har også beskrevet, hvordan flere kvinder har oplevet, at deres henvendelser til politiet ikke blev prioriteret, samt at flere ikke har fået efterforsket deres sag, fordi det »erfaringsmæssigt« og »i lignende sager« har vist sig svært for politiet at finde bagmændene.

Torsdag beskrev vi, at flere kvinder er blevet truet med, at deres billedmateriale ville blive sendt til familie, venner, børn og chefer, medmindre kvinderne sendte nogle nye billeder retur til de fremmede kvindekrænkere.

Regeringen præsenterer i dag, fredag, en række nye initiativer på området.

Se Red Barnets kampagnevideo: