Ninna Hedeager Olsen: Voldtægtssigtet befamlede mig

Ifølge teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen forklaring til politiet, blev også hun befamlet af den sigtede i Enhedslistens voldtægtssag. Voldtægten fandt angiveligt sted efter en fest i borgmesterens lejlighed. Den sigtede er fortsat varetægtsfængslet i 14 dage.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er angiveligt, samme nat som en kvindelig gæst blev voldtaget efter en fest i borgmesterens lejlighed, blevet befamlet af den sigtede i sagen. Manden, der er underlagt navneforbud, er fortsat varetægtsfængslet i 14 dage.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Et nu tidligere medlem af Enhedslistens bestyrelse i Københavns Kommune blev efter et retsmøde i Københavns Byret i dag varetægtsfængslet i yderligere 14 dage, sigtet for en voldtægt begået i teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) lejlighed.

Den sigtede, der er underlagt navneforbud, skal være varetægtsfængslet frem til næste retsmøde, der finder sted 7. maj.

Under dagens retsmøde kom det frem, at borgmester Ninna Hedeager Olsen har forklaret Københavns Politi, at der natten til 1. april havde været fest hos hende i hendes lejlighed, hvorefter flere af gæsterne lagde sig til at sove.

Ifølge anklageren har Ninna Hedeager Olsen fortalt, at fire personer i løbet af natten befandt sig i den samme seng. Herunder borgmesteren og den sigtede. Her oplevede teknik- og miljøborgmesteren selv, at den sigtede »tog på hendes bryst.« Det fik ifølge forklaringen Ninna Hedeager Olsen til at »lade som om, at hun sov.« Hun oplevede herefter, at der foregik noget, men er ifølge forklaringen ikke helt bevidst om, hvad der sker i sengen. Det er først dagen efter, da Ninna Hedeager Olsen og den forurettede får talt sammen, at det går op for hende, hvad der er foregået - at der i tidsrummet mellem søndag 31. marts kl. 00.00 og mandag 1. april kl. cirka 10 angiveligt fandt en voldtægt sted mod en anden kvinde i sengen - sagens forurettede.

Da anklageren fremlagde dele af den forurettedes forklaring, blev der begæret lukkede døre, og det valgte dommeren at imødekomme. Det fremgik dog, at den sigtede og forurettede havde kysset i løbet af aftenen, hvilket den forurettede angiveligt har betroet Ninna Hedeager Olsen.

»Jeg er kommet til at kysse med X (den sigtede red.). Jeg havde ikke lyst, men jeg er dårlig til at sige fra,« læste den sigtedes forsvarer, Helle Vibeke Paulsen, op i retten og påpegede derudover, at den forurettede ikke sagde aktivt fra, ligesom hun blev til morgenmad i lejligheden dagen efter.

Ninna Hedeager Olsen har på baggrund af sagen sygemeldt sig. En presseansvarlig hos Teknik og Miljøforvaltningen på Københavns Rådhus har tidligere på borgmesterens vegne oplyst, at hun ikke ønsker at kommentere sagen.

Også den voldtægtssigtede mand har fratrådt sine politiske poster.

Risiko for påvirkning

Forsvarer Helle Vibeke Paulsen begærede den sigtede mand løsladt med begrundelse om, at mistanken »var svækket«. Det var både anklager og dommer uenig i. Forsvareren forklarede blandt andet, at »der ikke er noget, der tyder på, at man vil mørklægge sagen af politiske årsager« og henviste til, at flere politikere allerede har kommenteret den verserende sag.

Helle Vibeke Paulsen lagde desuden vægt på, at den sigtede selv »har lagt kortene på bordet« og meldte sig til politiet.

Men anklageren påpegede blandt andet, at der i sagen kan være en »påvirkningsrisiko«, fordi både den sigtede mand og den forurettede kvinde kommer i det samme miljø.

Den sigtede var ikke til stede i retten, men deltog via videolink. Han kommenterede afslutningsvis enkelte oplysninger fra anklageren, som han mente var misforståede eller forkerte, men ønskede derudover ikke at udtale sig.