Mens Taleban indtog Kabul, gik minister til koncert og talte med fiskere på Ærø

Mens situationen i Afghanistan henover weekenden løb mere og mere løbsk, var forsvarsminister Trine Bramsen flittig til at opdatere sociale medier med forskellige gøremål.

Trine Bramsen tonede fredag frem på sin Facebook-profil, hvor man kunne se, at hun var til koncert, mens situationen i Afghanistan spidsede til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Situationen i Afghanistan løb løbsk henover weekenden, mens store dele af verden så måbende til. Op til weekenden bevægede Taleban sig med hast mod Kabul, og fredag førte situationen til, at den danske ambassade i Kabul blev lukket, og samtlige ansatte blev evakueret.

Få timer efter var Trine Bramsen til koncert.

»Folkeklubben og Patina i den fynske landsby. Endelig kan vi gå til koncert igen.«

Sådan skrev Trine Bramsen på sin Facebook-profil under et billede, hvor hun stod sammen med statsminister Mette Frederiksen og Peter Rahbæk Juel, Odenses socialdemokratiske borgmester, som Trine Bramsen nød koncerten sammen med.

Søndag, samme dag som Kabul blev overtaget af Taleban, besøgte Trine Bramsen søfartsskolen på Ærø. Det kunne man se på Ærøs socialdemokratiske borgmester Ole Wej Petersens Facebook-profil.

»På Havnen i Marstal fik vi en snak med fiskerne om sæler, og Trine fik hilst på Ærø Søredning. Tak til Trine for et godt besøg på Ærø,« skrev han i et Facebook-opslag.

Søndag havde Trine Bramsen også tid til at besøge den lokale vælgerforening på Ærø, hvilket blev delt på vælgerforeningens Facebook-side.

Kritik i kommentarsporet

I kommentarsporene til opslagene blev forsvarsminister Trine Bramsen udsat for heftig kritik af sin disponering af tiden i den tilspidsede situation.

»Totalt upassende, at statsminister og forsvarsminister synes, at tiden skal bruges på koncerter i stedet for at agere på den meget kritiske situation i Kabul,« skrev en bruger.

»Rystende mangel på situationsfornemmelse fra forsvarsministerens og statsministerens side,« skrev en anden.

Trine Bramsen siger til netmediet OLFI, at hun ville have aflyst besøgene, hvis hun vidste, hvor hurtigt situationen ville udvikle sig fredag og de følgende dage.

»Havde jeg på forhånd kendt til situationen søndag aften, havde jeg selvsagt ikke deltaget i hverken koncerten fredag eller besøgt Hjemmeværnet søndag morgen. Hastigheden i udviklingen er kommet bag på alle. Jeg kan bekræfte, at jeg har deltaget i alle møder og beslutninger henover weekenden og ugerne op til,« udtaler Trine Bramsen (S) til OLFI.