Kendt tatovørsalon åbner mandag til en anderledes hverdag: »Det bliver noget distanceret i forhold til, hvad det plejer«

Tatovørsalonen The Old Barbershop hører under et af de serviceerhverv, der mandag kan byde kunderne velkommen. Ifølge ejer Morten Barbré er der helt styr på hygiejnen. Han erkender dog, at stemningen i salonen bliver anderledes den kommende tid.

Tatovørsalonen The Old Barbershop blev landskendt efter TV3-serien »Tattoo Salonen«, hvor man fulgte ejeren Morten Barbré og hans makker Jonas Hausted. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV3

Efter mere end en måned med tomme butikker kan en række liberale erhverv genåbne mandag. Heriblandt tatovører.

Tatovørsalonen The Old Barbershop – der blev kendt fra TV3-serien »Tattoo Salonen« – er en af dem, der glæder sig til igen at slå dørene op for kunder, der skal »tusses«.

Det fortæller ejer Morten Barbré.

»Vi blev jo fuldstændig tvangslukket, hvilket har betydet 100 procent nedgang i omsætning. Så vi tænker, at det er virkelig dejligt at kunne åbne igen. Det er vi rigtig glade for, for det er dyrt at holde lukket,« siger han.

I forbindelse med genåbningen har Erhvervsministeriet og Sundhedsstyrelsen udarbejdet retningslinjer for, hvordan de liberale serviceerhverv åbner ansvarligt.

Butikkerne skal blandt andet overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og så vidt muligt have håndsprit tilgængeligt for kunder og besøgende.

»Jeg vil påstå, at vi er nogle af dem, der har den bedste hygiejne – ofte bedre end hvis du går ned til lægen og skal have lavet en blodprøve,« siger Morten Barbré. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh.

Noget, der ifølge Morten Barbré er helt styr på, når hans salon byder de første kunder velkommen i morgen.

»Allerede inden nedlukningen – da coronavirussen så småt var kommet – sørgede vi  for, at der kun var én inde til en tatovør af gangen. Før var det meget normalt, at man havde en hel entourage af venner med. Men det er selvfølgelig slut nu. Der er også håndsprit inden for døren og ved hver eneste tatovør-station,« siger han.

Nogle tiltag er nye, men ifølge Morten Barbré ligger hans branche i forvejen i toppen, når det kommer til god hygiejne.

»Tatovører og pierciere arbejder jo med blod og sår og laver huller i huden. Så jeg vil påstå, at vi er nogle af dem, der har den bedste hygiejne – ofte bedre end hvis du går ned til lægen og skal have lavet en blodprøve. Vi spritter grundigt af og bruger sterilt engangsudstyr,« siger han.

Arbejdsuniformen i The Old Barbershop består i forvejen af engangshandsker og forklæder. Om tatovørerne i den kommende tid også vil bære masker, afhænger af, om det bliver påbudt, siger Morten Barbré.

»Det bliver et puslespil«

Ifølge de nye retningslinjer skal butikkernes lokaler indrettes på en måde, så »smittefaren minimeres, herunder ved at gøre det muligt for kunder og besøgende at holde afstand til hinanden«.

Selv om The Old Barbershop har store lokaler, vil man i den kommende tid være ekstra opmærksomme på, at der ikke er flere mennesker samlet i butikken end højst nødvendigt.

»Der kommer kun til at være dem på arbejde, som har kunder, og i det omfang de kan sidde der med behørig afstand. Det kan være, det kræver, at en tatovør skal gå en tur og komme tilbage, og en anden tatovør så går en ny tur. Det bliver et puslespil. Men sådan tror jeg, det er for alle virksomheder.«

Morten Barbré, ejer af The Old Barbershop

»Jeg håber da, at det bliver normalt igen en dag. Så vi kan kramme og drikke kaffe.«


Morten Barbrés største fokus er lige nu, at kunderne trygt kan tage plads på tatovørbriksen. Han erkender dog, at stemningen i salonen bliver anderledes den kommende tid.

»Hvis tatovørerne ikke havde noget at lave før i tiden, kunne de sidde og forberede arbejde eller bare hænge ud, men det er klart, at det skal vi selvfølgelig ikke nu.«

»Det bliver noget distanceret i forhold til, hvad det plejer at være. Det er jo typisk meget hyggeligt hos tatovører. Folk, der kommer, bliver tit venner af butikken, og vi giver håndtryk og kram og sådan noget. Det er jo slut med det for en tid, og det må man jo bare affinde sig med. Jeg håber da, at det bliver normalt igen en dag. Så vi kan kramme og drikke kaffe,« siger han.

Morten Barbrés ansatte glæder sig alligevel til vende tilbage til arbejdet, og kunderne ser heller ikke ud til at have mistet interessen, fortæller han.

»Folk er meget opbakkende og meget støttende, og det har været helt fantastisk. Vi har fået rigtig mange tilkendegivelser med søde ord om, at folk synes, det er synd. Så der har været rigtig dejligt. Der er heller ikke nogen, der har aflyst deres tider.«

»Vi ved dog, at folk formodentlig har færre penge efter alt det her – og det kan jo gå ud over os, ligesom det går ud over en masse andre brancher. Men så må vi jo bare være lidt dygtigere end vores konkurrenter,« siger han.