Kendt overlæge død af covid-19

Karsten Bech, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, tidligere overlæge på Sygehus Sønderjylland og læge på Odense Universitetshospital, er død som følge af covid-19.

Overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed Karsten Bech er død af covid-19. Fold sammen
Læs mere

64-årige Karsten Bech, der var overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, er død af covid-19. Det skriver Fyens Stiftstidende.

For knap en måned siden vendte Karsten Bech hjem fra en tidlig forårsferie i den amerikanske delstat Florida, hvor både han og hans hustru var blevet smittet med covid-19. Det blev bekræftet, da de kom tilbage til Danmark, og begge gik i isolation i hjemmet, ved at de delte huset op mellem sig og opholdt sig i hver sin ende.

Mens Karsten Bechs kone kom sig over virussen i løbet af otte-ti dage, gjorde Karsten Bech det ikke.

Han blev først indlagt på Herlev Sygehus og overført til intensiv afdeling, fordi han havde svært ved at trække vejret. Efter et døgn blev han lagt i respirator, men på grund af manglende iltoptag blev han flyttet til hjerte-lunge-afdelingen på Rigshospitalet i København, skriver Fyens Stiftstidende.

Karsten Bechs bror, Claus Bech, fortæller til Avisen Danmark, at Karsten Bech sov stille ind tirsdag aften.

Karsten Bech var uddannet inden for mave-tarm-sygdomme på Odense Universitetshospital. Senere arbejdede han som afdelingslæge på Hvidovre Hospital, og i en række år var han overlæge og ledende overlæge på sygehusene i Roskilde og Køge.

104 personer er omkommet med covid-19 i Danmark indtil videre.