Heunicke reagerer på omfattende smitteudbrud: »Virus er med al tydelighed stadig både i Europa og i Danmark«

I de seneste dage er der registreret et stigende antal smittede på et Danish Crown slagteri i Ringsted. Det får nu sundhedsminister Magnus Heunicke til at reagere: »Lad os hjælpe hinanden.«

»Virus er med al tydelighed stadig både i Europa og i Danmark,« lyder meldingen fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Lørdag aften strøg sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til tasterne, efter der de seneste dage er registret flere og flere covid-19-smittede blandt medarbejderne på et Danish Crown slagteri i Ringsted. Derudover spotter flere eksperter en stigende tendens i antallet af smittede generelt set. Det er den smittestigning, der har fået Magnus Heunicke til at reagere.

I et længere Facebook-oplsag beskriver han, hvordan »opskriften« mod coronavirus er test, opsporing og isolation. Det gælder også for det smitteudbrud, der er sket i Ringsted.

»Der er sket en stigning i antallet af positive coronatest i forbindelse med smitteudbruddet på et Danish Crown slagteri i Ringsted. Status på slagteriet er på nuværende tidspunkt lørdag aften, at de har 62 smittede medarbejdere, som de alle er i kontakt med. Myndighederne har foretaget, og fortsætter med, omfattende test, så alle medarbejdere på slagteriet i Ringsted testes,« skriver Magnus Heunicke og fortsætter:

»Dette gik i gang allerede ved første tilfælde, og ca. 600 ud af ca. 900 medarbejdere er nu testet – de fleste på en mobil teststation, som Region Sjælland har sendt ud.«

»Afstand, håndvask, håndsprit«

Magnus Heunicke oplister i opslaget de tiltag, som er blevet sat i værk for at holde smitten i Ringsted i skak. Blandt andet skriver han, at alle beboere og medarbejdere på et plejecenter med en smittet medarbejder testes. Der er udstedt påbud om besøgsrestriktioner på plejehjem i Ringsted, ligesom Ringsted Kommune stiller isolationsfaciliteter til rådighed. Desuden er der kontaktopsporing i gang.

»Der løftes et omfattende arbejde i Ringsted, og alle involverede udfører en ekstremt vigtig indsats med stor koordinering og hvor hastighed og grundighed er afgørende,« lyder det fra sundhedsministeren.

Magnus Heunicke har i tillæg til sin gennemgang af smittesituationen i Ringsted en opfordring til borgerne i Danmark.

»Virus er med al tydelighed stadig både i Europa og i Danmark – og aktuelt altså med et udbrud i Ringsted omkring slagteriet. Derfor kære venner: Lad os bevise, at vi endnu en gang kan holde epidemien under kontrol. Afstand, håndvask, håndsprit, host i ærmet. Og følg også Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger om mundbind hvis du rejser i den kollektive trafik på tidspunkter, hvor det er svært at holde afstand til andre passagerer,« skriver han, hvorefter han afslutter med følgende ord.

»Lad os hjælpe hinanden endnu en gang. Tak.«