Her er dagens vigtigste artikler, du skal læse om coronaepidemien

CORONA. DAG 25 I DANMARK: Berlingskes chefredaktør guider dig til læsning af nogle af de væsentligste artikler, der giver dig en forståelse af situationen i Danmark og verden.

Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, kommer her med sine anbefalinger til dagens vigtigste historier om coronavirussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Kære læser.

På Berlingske gør vi i disse uger alt for at levere så god en formidling til borgerne om coronavirus-epidemien som overhovedet muligt. Det er en situation med kolossale følger for Danmark og verden. Sundhedsmæssigt, økonomisk, menneskeligt og eksistentielt.

Det er vores forpligtelse som publicistisk medie at give jer, borgerne, de perspektiver på epidemien som gør, at I kan agere bedst muligt. Og forstå, hvad der sker.

Her er nogle af de væsentligste artikler, Berlingske har publiceret inden for det seneste døgns tid, dag 25 efter at den første dansker blev konstateret smittet med Covid-19.

Med venlig hilsen

Mette Østergaard, chefredaktør

Detaljeret kortlægning på Færøerne tyder på to former for Corona - og det er godt

På Færøerne har man valgt en helt anden strategi end i Danmark. Næsten alle bliver testet og smittekæderne kortlægges. Det har ført til den observation, at der sandsynligvis findes to former for Corona, og at den, der smitter mest er den mindst farlige. En nyhed, som er interessant for hele verden netop nu, og som er gravet ud af Berlingskes internationale reportere Lene Winther og Simon Kruse.

14 maskiner til test af Corona står ubrugte på Fyn

Det er en stor debat, hvorvidt Danmark har valgt den rigtige strategi, når det kommer til test for Corona. Myndighederne siger til de mangler test og udstyr. Men nu kan Berlingskes journalister Helene Holst og Vibeke Svansø berette, at Ulf Bech Christensen forgæves har forsøgt at stille 14 testmaskiner og hans virksomheds 18 forskere til rådighed for myndighederne.

Skal vi redde det, der ikke ville kunne stå i en verden uden coronavirus?

Det relevante spørgsmål stiller Berlingskes økonomiske redaktør og analytiker Ulrik Bie i denne analyse af hjælpepakkerne til erhvervslivet. For hvordan forholder man sig til at hjælpe virksomheder, som måske i forvejen var i krisen inden Corona-virussen kom.

Hvordan påvirkes dine boliglån af Corona-krisen

Rente- og lånemarkedet ændrer sig næsten dagligt i disse tider. Det kan være svært at finde ud af, hvordan boligejerne bliver påvirkede. Berlingskes privatøkonomiske journalist Louise Kastbjerg guider her til et overblik.

Brylluppet, der ikke kunne vente. Hvordan Corona ændrer livets øjeblikke

Vi påvirkes alle af Corona-krisen. Nogle af os i helt afgørende tidspunkter af vores liv. Læs undersøgende journalist Line Holms hjerteskærende kærlighedshistorie om Anne Smidt og Franz Posch, der trods kræftsygdom og Corona insisterer på at få hinanden, inden tiden rinder ud.

Sådan takler du krisen med stoisk ro

De fleste har fået vendt helt op og ned på deres hverdag de seneste uger. Det kan mentalt være en ret krævende opgave. Berlingskes Christina Hilstrøm har interviewet Niels Overgaard om stoicismen, og hvordan vi kommer igennem krisen indhyllet i ro.

Ugen hvor vi trådte ind i tilværelsens eksistenskamp

Altid velskrivende Rasmus Karkov beretter fra et dansk samfund, der pludselig befandt sig i en eksistenskamp og ser på de begivenheder, der indtræffer med timers mellemrum, men som vil være med til at definere vores fælles historie.