Her er dagens vigtigste artikler, du skal læse om coronaepidemien

CORONA. DAG 23 I DANMARK: Berlingskes chefredaktør guider dig til læsning af nogle af de væsentligste artikler, der giver dig en forståelse af situationen i Danmark og verden.

 
Coronavirussen har lukket Danmark ned. Her er et overblik over situationen. Video: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ida Marie Odgaard

Kære læser.

På Berlingske gør vi i disse uger alt for at levere så god en formidling til borgerne om coronavirus-epidemien som overhovedet muligt. Det er en situation med kolossale følger for Danmark og verden. Sundhedsmæssigt, økonomisk, menneskeligt og eksistentielt.

Det er vores forpligtelse som publicistisk medie at give jer, borgerne, de perspektiver på epidemien som gør, at I kan agere bedst muligt. Og forstå, hvad der sker.

Her er nogle af de væsentligste artikler, Berlingske har publiceret inden for det seneste døgns tid, dag 20 efter at den første dansker blev konstateret smittet med Covid-19.

Med venlig hilsen

Mette Østergaard

Chefredaktør

Hvordan ser eksperterne på dagens Corana-tal?

Hver dag dykker Berlingske ned i de seneste tal for Corona-ramte i Danmark og beder eksperter analysere, hvad det betyder for den udvikling, vi står i. Du kan se dagens vurdering her.

Flest smittede i Nordsjælland

Gentofte, Rudersdal og Frederiksberg kommuner har særligt mange Corona-smittede. Det er sandsynligvis de mange skiferier sydpå, der har gjort udslaget. Men hvordan reagerer borgerne i disse områder. Læs Berlingskes reportage her.

Danske retssale lukker

De danske retssale er tomme for at mindske smittespredning af Corona. Sager kan blive udsat et halvt år og nu advarer advokater om, at Corona-virussen kan få store konsekvenser for vores retssikkerhed. Læs med her.

Sådan hjemmeskoler du dit barn

Det er fredag og mange forældre ånder lettet op efter uge et med hjemmeundervisning. Hvis du vil have gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem den kommende uges undervisning derhjemme, så kan du læse syv gode råd her.

Hvordan skaffer staten de manglende milliarder

Alt er vendt på hovedet de seneste uger. Også økonomien. Derfor diskuterer politikerne nu ikke længere udligningsreform og pension, men hjælpepakker i stor stil. Men hvor skal pengene komme fra? Økonomisk journalist Frederik M. Juel giver her et bud.

Hvem griner nu?

For kort tid siden grinede vi af, at kineserne ikke kunne grine af Corona-virussen, da Jyllands-Posten bragte en satiretegning af det kinesiske flag tilsat virus. Men griner vi selv nu, og hvad sker der med satiren i en krisetid? Kulturjournalist Kristian Lindberg udfolder her debatten.

Hvorfor bliver personale på plejehjem ikke testet?

Debatten er i gang om, hvorvidt Danmark har valgt den rigtige strategi, når det gælder om at teste for Corona. Er det ok, eller tester vi for lidt? F.eks. bliver personale på plejehjem nægtet tests. Undersøgende journalist Henrik Jensen og Jens Anton Bjørnager har historien.

Hvordan vil Corona forandrer os som mennesker?

AOK-redaktionen har sat en række filosoffer og præster stævne for at høre deres udlægning af, hvordan krisen vil forandre os som mennesker. Overrabbiner Bent Lexner tror vi vil tage livets prioriteringer op til revision. Du kan læse første afsnit i serien her.

Rigtig god weekend.