Henrik Sass Larsen er tilbage på Christiansborg

Men der vil »være stille fra mig i tiden fremover«, tilføjer han i et kortfattet opslag på Facebook.

»Så er jeg tilbage på Christiansborg og med nye omgivelser på nye betingelser,« skriver Henrik Sass Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Efter en sygemelding er socialdemokraten Henrik Sass Larsen tilbage Christiansborg.

Det oplyser han på Facebook.

»Så er jeg tilbage på Christiansborg og med nye omgivelser på nye betingelser,« skriver han:

»Jeg har bedt om at få lov til at koncentrere min arbejdsindsats omkring Socialdemokratiets historiske virke, et område, som dem, der kender mig, ved, altid har haft min store interesse.«

Det betyder ifølge Henrik Sass Larsen »dermed også et farvel til posten som statsrevisor«.

»Jeg skrev før sommer, at der ville være stille fra mig i tiden fremover - og det gælder fortsat, selvom jeg er glad for nu at være tilbage igen,« tilføjer han i det kortfattede opslag.

Det er ikke lykkedes Berlingske at få Socialdemokratiet til at oplyse, hvilke parlamentariske forpligtelser og eventuelle ordførerskaber, Henrik Sass Larsen fremover skal varetage som som folketingsmedlem.

På tingets hjemmeside står han registreret som medlem af Erhvervsudvalget samt Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget.

I et skriftligt svar oplyser gruppeformand Flemming Møller Mortensen, at han er »glad for, at Henrik har fået det bedre, og at vi igen kan nyde godt af hans virke«.

»Jeg har aftalt med Henrik, at han særligt vil beskæftige sig med Socialdemokratiets historie, som altid har interesseret ham, og som han også tidligere har været dybt engageret i,« lyder det fra ham.

Tilbage i juni meddelte den magtfulde, socialdemokratiets gruppeformand sin partiformand, Mette Frederiksen, at han ikke stod til rådighed i en S-regering.

Det skrev han dengang også i et opslag på Facebook.

Her oplyste desuden, at han indtil videre var sygemeldt og samtidig havde besluttet sig for ikke at genopstille til Folketinget ved næste valg.

»Ved utallige lejligheder har jeg haft den fornøjelse at være med omkring det forhandlingsbord, hvor vi – og ofte i bredt politisk samarbejde – skaber resultater. Politik er faktisk for det meste et smukt håndværk,« skrev han:

»Men der er også en anden side af politik, og det er at være en offentlig person. Det er her, hvor der bliver gået hårdt og brutalt til den enkelte politiker. Og for mit vedkommende lader der til at være udmålt en meget langvarig og grundig tabloid behandling. Alle har en grænse og også jeg. Og den grænse er desværre for længst overskredet.«