Henrik Sass: Jeg blev ramt af depression

S-gruppeformand har gået til psykolog i to måneder, men har det bedre nu, siger han til Politiken.

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har været ramt af en depression. Det fortæller han i et interview med Politiken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har været ramt af en depression.

Det fortæller han i et interview med Politiken.

Sass Larsen har ikke fået medicin, men fortæller, at han i en periode har været ud af stand til at passe sit arbejde og har gået til psykolog i to måneder.

Kun nogle få personer i Socialdemokratiet - heriblandt formand Mette Frederiksen - har været orienteret om depressionen, skriver Politiken.

Sass Larsen fortæller om sin depression på grund af et indslag i TV2 News, og fordi flere har spurgt til ham.

I indslaget blev han interviewet i en sag, hvor han mener, at han har været udsat for en form for menneskejagt af Ekstra Bladet.

Her klager Sass over Ekstra Bladets opsøgende adfærd på Christiansborg i forbindelse med en artikelserie om, at Sass er udeblevet fra en række møder hos statsrevisorerne. Gruppeformanden får 330.000 kroner om året som statsrevisor.

Sass fortæller, at han er blevet opsøgt af journalister foran sit kontor og på toilettet. Sidstnævnte er chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen dog uenig i.

I forbindelse med indslaget kaldte Poul Madsen S-gruppeformanden for en "tudeprins".

Madsen fortæller til Ritzau, at Sass' seneste udmeldinger i hans øjne ikke ændrer noget i forhold til Ekstra Bladets historier.

- Jeg synes, at det er synd for Henrik Sass, at han er syg og dårlig, siger han.

- Og jeg synes også, at det synd for ham, at der ikke er nogen, der har sagt til ham - hvis han har det så dårligt, som han siger, han har - at han ikke kan passe sit arbejde som politiker, men burde gå på sygeorlov.

Han tilføjer:

- Mens han siger, at han har haft en depression, har han jo i øvrigt godt kunnet passe sit tv-program Sass & Pind. Han har meldt fra til en studietur med statsrevisorerne og i stedet deltaget i et tv-program, siger han.

I Politiken fortæller Henrik Sass Larsen blandt andet om en episode i oktober sidste år, hvor han skulle ned med rensetøj, men pludselig blev siddende i sin sofa tre timer uden at rejse sig.

- Kroppen brød sammen. Jeg kunne egentlig ikke forstå, hvad det var, der skete. Jeg har så siden fået behandling. Meget effektiv behandling af en psykolog, siger han til avisen.

Henrik Sass Larsen fortæller til Politiken, at han igen har det så godt, at han ikke længere har en depression.

Han føler sig fortsat robust nok til, at han gerne vil være finansminister, hvis Mette Frederiksen ønsker det.

/ritzau/