Hadet til Radio Loud ender i dødstrusler: »Sent om aftenen tikker en mail ind i min mailboks. »Du burde skydes«, står der«

Flere dødstrusler er tikket ind hos Radio Louds digitale direktør samt hans kone, Karen Dich. Parret trues på livet, og deres ufødte barn kaldes »reinkarnationen af Hitler«.

Flere trusler på livet har ramt Radio Louds digitale direktør samt hans kone, Karen Dich. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Dresling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radiokanalen Radio Louds digitale direktør, Rasmus Mark Pedersen, og hans kone, Karen Dich, der selv tidligere var tilknyttet kanalen, har modtaget dødstrusler sendt fra en eller flere anonyme personer.

Det skriver de begge på Twitter, hvor de oplyser, at truslerne er anmeldt til politiet.

Karen Dich siger til Berlingske, at truslerne skyldes, at visse personer ivrigt har latterliggjort radioen. Det får nu personer og profiler på de sociale medier til at kamme over i en overvældende grad.

Karen Dich er freelancejournalist, og var i slutningen af 2020 ansat til at lave 10 programmer for Radio Loud. Det gjorde hun, og dengang oplevede hun ikke at blive ufrivillig modtager af beskeder fra folk, som tilsyneladende stræber hende eller hendes mand efter livet.

»Vi dræber dig og din kone«

Men det ændrede sig for få uger siden.

»Jeg blev først for alvor opmærksom på omfanget af det første lørdag i juli. Rasmus sagde, at han havde anmeldt nogle billeder til Instagram, fordi de brugte nogle af mine billeder. Ugen efter blev jeg tagget i nogle opslag fra en profil med et billede af Rasmus bag tremmer og en tekst om, at han skal i fængsel,« siger Karen Dich.

»Lørdag morgen fortæller Rasmus mig, at han har modtaget den her dødstrussel om natten på sin arbejdsmail, hvor der står »vi dræber dig og din kone«,« fortæller hun.

De to taler om, hvad de skal stille op og bliver hurtigt enige om, at truslerne skal anmeldes, men de ved, at det bliver svært. For beskederne kommer fra krypterede mailkonti, som tilsyneladende er oprettet til formålet.

»Sent om aftenen tikker der en mail ind i min mailboks. »Du burde skydes«, står der, og den anmelder vi også,« siger Karen Dich.

Masser af kritik

Lige siden Radio Loud gik i luften i slutningen af 2019, har der været skarp kritik af projektet såvel som indholdet. Kritikerne har løbende peget på kanalens lave – og til tider umålbare – lyttertal med spørgsmålet om, hvordan en sådan radio overhovedet kan få lov at fortsætte med at eksistere.

Kulturminister Joy Mogensen (S) blev i juni indkaldt til samråd om kanalen og udspurgt om sin holdning til, om kanalen lever op til kriterierne. Her kaldte hun Radio Loud en »meget dyr radio pr. lytter«, mens hun i 2020 erklærede sig »skuffet« over de lave lyttertal.

Kritikken af radioen er ifølge Karen Dich helt i orden, men den begrænser sig langt fra til den politiske scene eller de etablerede nyhedsmedier.

Den foregår på sociale medier og deres såkaldte meme-profiler, hvoraf flere er oprettet specifikt til at latterliggøre kanalen.

Heller ikke dét kan man med rette hidse sig op over, mener Karen Dich, men blandt latterliggørelsen findes en gruppe, som går for langt.

»Tirsdag får vi en mail til vores private adresser med en, der udgiver sig for at være clairvoyant, som skriver, at vores ufødte barn er reinkarnationen af Hitler. Det er næsten endnu mere sygt, for her er der en person, som bare har brugt virkelig meget tid på det. Både på at opfinde en person til lejligheden og skrive en mail,« siger hun:

»Det virker som om, at der sidder nogle, som har lyst til at bruge virkelig meget tid på at genere os og gøre os utrygge og bange. Vi aner jo ikke om det er to personer eller 10.«

Faget bør bakke op

Bliver I bange for at modtage de her beskeder?

»I første omgang var vi ikke specielt bekymrede for, at nogen ville gøre alvor af det. En klog ven sagde til os, at det er sjældent, at nogen, som vil slå en ihjel, sender en mail først. Det er jo sådan set rigtigt nok, men siden i går har vi fået en masse henvendelser fra folk, som har oplevet lignende ting, og som har oplevet, at det udvikler sig til, at der dukker post op på deres adresse, og at nogle har taget billeder af deres børn,« siger hun:

»Jeg tror stadigvæk ikke, at der kommer nogen og dræber os om natten, men det er da ikke særlig rart, at der sidder mennesker, som vil os ondt.«

Hvor tror du, at dette had opstår henne?

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der findes en vis gruppe af folk, som er stærkt kritiske over for radioen og savner Radio24syv og mener, at udbuddet var snyd, og at kanalen bør lukkes. Vi er rimelig sikre på, at den vrede er årsagen,« siger hun:

»At medier skriver kritisk om Radio Loud er jo fint nok, men jeg kunne godt tænke mig, at vi som fag er enige om at bakke op om hinanden, når vi er ude i denne type af historier. Derfor har jeg heldigvis også mest oplevet, at folk har støttet os.«

Berlingske har talt med Rasmus Mark Pedersen, som ikke har yderligere at tilføje til sagen på nuværende tidspunkt. Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra Louds programdirektør Ann Lykke Davidsen.