Håndværkermangel: Riget-patienter må vente endnu længere på at flytte ind i prestigebyggeri

Patienterne kan nu først rykke ind i det store nordfløjsbyggeri i januar 2020.

Problemer med at skaffe kvalificerede håndværkere bidrager nu til, at Region Hovedstaden endnu en gang må udskyde åbningen af det nye nordfløjsbyggeri i tilknytning til Rigshospitalet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Problemer med at skaffe kvalificerede håndværkere bidrager nu til, at Region Hovedstaden endnu en gang må udskyde åbningen af det store prestigebyggeri i tilknytning til Rigshospitalet.

Den nye nordfløj til 1,85 mia. kr., som er et af supersygehusprojekterne, skulle oprindeligt have været klar til at modtage patienterne i november sidste år.

En tvist med storentreprenøren på projektet samt problemer med vandskader i byggefasen har dog ført til, at indflytningen er blevet forsinket. Ifølge formanden for den politiske følgegruppe for projektet, Leila Lindén, udskydes indflytningen nu endnu en gang – fra oktober i år til 26. januar 2020.

»Det vægter højest, at alt og alle er 100 procent klar og 100 procent i orden, inden der kommer patienter i bygningen. Det har jeg drøftet igen i dag med chefen for byggestyring, Rigshospitalets direktion og de involverede, og der er nu fastsat en realistisk dato for ibrugtagning,« siger Leila Lindén.

Ifølge en meddelelse skyldes forsinkelsen især, at de sidste arbejder inde i bygningen har vist sig at tage længere tid end oprindeligt planlagt.

»Derudover har der været udfordringer med at skaffe det nødvendige antal kvalificerede håndværkere til at færdiggøre arbejdet,« hedder det.

Ændringerne får desuden nogle økonomiske konsekvenser for byggeriet, der i forvejen er truet af en stor ekstraregning som følge af tvisten med entreprenøren, der har anlagt voldgiftssag mod regionen.

»Det bliver selvfølgelig dyrere, fordi vi skal være længere tid på byggepladsen, men hvor meget dyrere har vi endnu ikke gjort op,« siger Region Hovedstadens projektchef, Henrik Eriksen.

Den nye bygning skal blandt andet rumme flere end 200 senge på enestuer samt 33 topmoderne operationsstuer og 29 intensivsengepladser. Bygningen er på cirka 54.000 kvadratmeter og består af op til syv etager.