Ejere: Radio24syv lukker, hvis ikke aftale ændres

Radio24syv fortsætter ikke som ny DAB-kanal, hvis der kommer til at gå to måneder, fra kanalen bliver slukket på FM, til den kan åbne på DAB-frekvensen, lyder det fra Radio24syvs ejere.

Det vil blive for dyrt for Radio24syv at være nødsaget til at lukke ned i to måneder, hvis radiostationen vinder udbuddet af den nye DAB-kanal, lyder det fra ejerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radio24syv trækker stikket, hvis kanalen bliver nødt til at lukke ned i to måneder, inden den kan åbne som ny DAB-kanal.

Sådan lyder meldingen fra Jakob Kvist, der er bestyrelsesmedlem i selskabet bag Radio24syv og kreativ direktør hos PeopleGroup, som er minoritetsejer af Radio24syv.

»Hvis vi skal lukke i to måneder, kommer vi til at stå og mangle løn til medarbejdere og penge til husleje og drift i perioden. Samtidig er det helt håbløst i forhold til lytterne, som i forvejen skal vænne sig til, at vi rykker over på DAB-kanalen. Der vil vi miste mange lyttere. Vi kan ikke tåle også at skulle lukke ned i to måneder,« siger han.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Kulturministeriet i dag i Jyllands-Posten har meddelt, at sendetilladelsen til den nye DAB-kanal først vil gælde fra 1. januar 2020.

Samtidig har kulturminister Joy Mogensen (S) i dag sagt, at der ikke vil ske ændringer ved udbuddet på FM-frekvensen, hvilket betyder, at Radio24syvs sendetilladelse på FM-frekvensen udløber 31. oktober.

Det giver et spænd på to måneder, hvor radiokanalen ikke har tilladelse til at sende radio.

»Det giver simpelthen ingen mening med sådan en pause set fra vores side. Vi kan jo ikke lade være med at betale løn til vores medarbejdere i to måneder, og vi holder ikke til at skulle starte helt forfra til januar, fordi vi har været nødt til at lukke det hele ned. Endnu engang må man sige, at det er lykkedes at skræddersy et udbud, som vi ikke kan søge,« siger Jakob Kvist.

Alle skal have mulighed for at søge

Anders Krab-Johansen, der er koncernchef for Berlingske Media – som er Radio24syvs hovedejer – og bestyrelsesformand for radiokanalen, mener også, at det vil blive vanskeligt at fortsætte som radiokanal, hvis ikke sendetilladelsen til den nye DAB-kanal bliver ændret.

»Det er ikke interessant, hvis vi skal lukke hele radioen ned for at genåbne den to måneder efter. Det er dårligt for lytterne, og det er umuligt at drive virksomhed og få de rigtige folk og økonomi til det,« siger han til Ritzau.

Kulturministeriet oplyser selv, at sendestarten 1. januar 2020 på den kommende DAB-kanal skal give alle interesserede parter mulighed for og tid til at skrive en ansøgning.

Det bør dog være muligt at kunne strikke aftalen sammen på en anderledes måde, lyder det fra Jørgen Ramskov, der er chefredaktør på Radio24syv, i et brev sendt til Kulturministeriet.

»Radio24syv anerkender fuldt ud nødvendigheden af et fair og lige udbud, så alle interesserede kan byde på kanalen på åbne og ikke-diskriminerende vilkår. Men vi mener, det må være muligt at tilrettelægge et udbud, så det vil være op til vinderne af sendetilladelsen om de vil starte 1. november eller senere,« står der blandt andet i brevet.

Jørgen Ramskov foreslår selv en konkret tidsplan for ansøgningsprocessen, hvor ansøgningsfristen skal ligge på 30 dage. Det vil gøre det muligt for Radio24syv at begynde udsendelserne 1. november, hvis kanalen skulle vinde tilladelsen til DAB-kanalen.

»Det vil naturligvis kræve en ekstraordinær indsat fra ministeriet og senere Radio- og tv-nævnet – men det bør vejes op mod et udtalt politisk ønske om at sikre alle bydere, herunder Radio24syv, en reel mulighed for at søge en sendetilladelse,« står der i brevet.