Efter 28 år er det slut: Berømt café i hjertet af København lukker

Café Norden på Højbro Plads lukker, skriver cafeen selv på Facebook.

Café Norden lukker, oplyser cafeen på Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den berømte københavnercafé Café Norden, der har til huse mellem Højbro Plads og Amager Torv og blot en spytlængde fra Storkespringvandet, lukker og slukker.

Det oplyser cafeen på sin Facebook-profil.

Efter 28 års tro tjeneste for Københavns handlende og turister er det nu slut med at lange »kaffe latter« over disken.

»Vi har elsket at ligge i Middelalderbyen, hvor der summer af glade mennesker, som elsker at nyde livet. Hjerteligt tak. Farvel og tak for kaffe,« skriver cafeen i opslaget.

Årsagen til, at Café Norden vælger at lukke, udelades af opslaget.

Berlingske har i de seneste år bragt flere historier om den navnkundige café.

Tilbage i 2012 fik ejeren af adressen, hvor Café Norden ligger, rigmanden Troels Holch Povlsen, et særdeles eftertragtet tilbud fra det italienske modehus Prada, som var interesseret i at rykke ind på adressen.

Prada var villig til at overgå alt, hvad der tidligere var set af afståelsessummer i København. Jo længere, de kom hen i forløbet, jo mere interesseret blev Prada i at overtage Café Nordens lokaler.

I 2015 skrev Berlingske, at Troels Holch Povlsen var parat at betale en del af afståelsessummen på 60 millioner kroner. Han ville betale 15 millioner kroner til Prada mod, at det italienske modehus betalte en årlig husleje på ti millioner kroner. Ifølge et udkast til kontrakt mellem Holch Povlsen og Prada, skulle Prada overtage lejemålet pr. 1. april 2013.

Parterne tørnede sammen i først byretten og dernæst i landsretten i en sag om huslejeforhøjelse for Café Norden på omtrent 3,3 millioner kroner – svarende til en stigning på næste 50 procent – der begyndte midt under forhandlingerne om Pradas mulige overtagelse af Café Nordens lokaler.

Det endte med, at Holch Povlsen tabte retssagen om huslejeforhøjelsen i Østre Landsret i oktober 2015.

Det seneste regnskab fra Café Norden viser røde tal på bundlinjen. Selskabet havde i årsresultatet for 2020 et underskud på 2.491.635 kroner.