Danmarks Radio lukker »Shitstorm« efter sager om krænkelser

Det stærkt populære P1-program »Shitstorm« lukkes nu helt, oplyser Danmarks Radio i en pressemeddelelse. Det sker, efter Berlingske kunne afsløre, at programmets mandlige vært har haft en lang historik med krænkende og grænseoverskridende adfærd over for særligt kvinder.

(ARKIV) DR Byen, onsdag den 17 september 2014. DR2 og DR K bliver slået sammen til en tv-kanal som en del af DR's spareplan efter medieforliget. Det skriver TV2 og Politiken mandag. Skriver Ritzau, mandag den 17. september 2018.. (Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Danmarks Radio har nu valgt helt at lukke det populære radioprogram »Shitstorm« på P1. Det skriver Danmarks Radio i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen står det klart, at lukningen af programmet sker som direkte konsekvens af Berlingskes afsløringer af vært Mads Aagaard Danielsens årelange krænkende adfærd over for mænd og fortrinsvis kvinder.

»Med historien om programmets værts adfærd og krænkelser, tror vi ikke på, at programmets integritet kan genetableres. Også selv om resten af det meget dygtige hold, der laver programmet, hverken har lod eller del i den pågældendes krænkelser. I dialog med blandt andre »Shitstorm«s hidtidige medvært, Sanne Cigale, er det derfor besluttet, at programmet omgående lukkes,« oplyser ledende redaktionschef Gustav Lützhøft - og Sanne Cigale tilføjer:

»Jeg mener ikke, at »Shitstorm« kan fortsætte i forhold til min, kildernes eller DRs integritet.«

Søndag 11. oktober bragte Berlingske en artikel, hvor adskillige navngivne og anonyme kilder stod frem, fortalte og med beskeder dokumenterede tilsvininger, trusler og grænseoverskridende adfærd fra vært Mads Aagaard Danielsen, der kort tid forinden blev hjemsendt fra Danmarks Radio.

Som Berlingske kunne fortælle søndag har DR været bevidst om dele af den kritisable adfærd, da en nu daværende chef modtog en klage fra daværende direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov. Klagen drejede sig om, at Mads Aagaard Danielsen havde skrevet beskeder til en ansat journalist på Radio24syv med det, der blev opfattet som direkte og indirekte trusler om, at han ville møde op på den pågældende journalists adresse.

»Rystende«, blev sagerne kaldt af en fællestillidsmand og »særdeles bekymrende« af kulturminister Joy Mogensen (S).

I DRs pressemeddelelse oplyses det, at man i de nærmeste uger vil arbejde på at udvikle et nyt koncept, hvor debatkultur og sociale medier er i centrum.

»Det er emner, der i høj grad præger den demokratiske debat i disse år, og DR har et helt uændret ønske om at prioritere det.«

Flere kilder, der i Berlingskes artikel står frem, fortæller om, hvordan de både i privat henseende og i arbejdsøjemed er blevet truet, trynet og blevet kaldt stribevis af ukvemsord. I flere af tilfældene er P1-værtens stilling og magt som vært blevet bragt i spil heriblandt ved en episode, hvor han fortalte en kvindelig journalist, at han var i gang med en podcast om rygter, der ville have hende i hovedrollen. Rygterne, lod han forstå, var dog fremsat af netop den kvindelige journalist - mod ham. DR skriver i et mailsvar til Berlingske, at de ikke kan bekræfte, at der nogensinde er blevet arbejdet på en sådan podcast.

Artiklen opdateres...