Amazon scanner medarbejdere for feber med termiske kameraer

For at sikre medarbejdernes sikkerhed – og virksomhedens omsætning – opsætter internetgiganten Amazon nu termiske kameraer i sine lagerbygninger, fortæller ansatte.

Amazon har tidligere brugt traditionelle pandetermometre for at tjekke de ansatte for feber. Nu er termiske kameraer, som er både hurtigere og kræver mindre nærkontakt, sat op i mindst seks af virksomhedens lagerbygninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jim Watson/AP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske internetvirksomhed Amazon har siden coronavirusudbruddet haft over 50 smittetilfælde blandt lagermedarbejdere i USA.

Det har fået virksomhedens ansatte til at bekymre sig og starte protester uden for varehusene, ligesom flere har valgt at forlade deres job.

Derfor tager virksomheden nu andre midler i brug for at sikre medarbejdernes sikkerhed på arbejdspladsen.

Ifølge flere Amazon-ansatte er virksomheden begyndt at tjekke medarbejdere for feber ved hjælp af termiske kameraer, når de møder på arbejde. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kameraerne måler, hvor meget varme en person udleder i forhold til sine omgivelser og giver både hurtigere resultater og kræver mindre nærkontakt end de almindelige pandetermometre, som Amazon tidligere tjekkede sine ansatte med.

Amazons lagermedarbejdere i USA har tidligere protesteret over, at virksomheden – på trods af flere smittetilfælde – ikke har lukket sine lagerhuse og sikret medarbejdernes sikkerhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/AP/Ritzau Scanpix.

De seneste uger er der ifølge Reuters' oplysninger blevet sat termiske kameraer op i mindst seks af virksomhedens lagerbygninger uden for Los Angeles og Seattle, hvor internetgiganten har sit hovedsæde.

De termiske kameraer vil også blive opsat ved personaleindgangene i flere af Amazons Whole Foods-butikker. Det viser et notat, som Reuters har set.

Sikkerheden for medarbejderne

De termiske kameraer kan udpege medarbejdere med mulig feber. Herefter bliver den ansatte taget ud til nærmere undersøgelse for at præcisere temperaturen.

Amazon har tidligere bekræftet, at nogle lagerhuse har implementeret temperaturmålinger af medarbejdere, fordi de ønsker »at understøtte sikkerheden for medarbejderne, som fortsætter med at levere en kritisk ydelse i samfundet«.

Tidligere på måneden oplyste Amazon, at de ville tilbyde mundbind og dagligt tjekke hundredvis af lagermedarbejdere i USA og Europa.

Indtil nu er det blevet gjort med traditionelle termometre gennem et hul i en plexiglas-skærm, når medarbejderne er mødt på arbejde.

De termiske kameraer er imidlertid hurtigere, ligesom de ansatte ikke behøver at stoppe op foran en skærm for at blive tjekket.

Det er uvist, hvorvidt pandetermometrene nu erstattes af termiske kameraer i alle virksomhedens lagerbygninger.

Andre virksomheder som Tyson Food Inc og Intel Corporation har tidligere oplyst, at også de har eksperimenteret med de termiske kameraer under coronakrisen.

Kamerasystemerne blev udbredt i asiatiske lufthavne under sars-epidemien i 2003 og koster mellem 5.000 og 20.000 dollar – svarende til 34.000-137.000 kroner.

Amazon er den næststørste private arbejdsgiver i USA efter Walmart. Internetvirksomheden beskæftiger 647.500 amerikanere.