Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font

Brobyggeren Benjamin brænder for at løse samfundets udfordringer: »Vi bliver nødt til at tage action nu, hvis vi skal løse konkrete og vigtige problemstillinger«
31-årige Benjamin Clausen Crawford har i revisions-, skatte- og rådgivningshuset PwC fundet en arbejdsplads, hvor han med sin økonomiske baggrund kan være med til at præge samfundet i dag og finde løsninger på komplekse problemstillinger.

Hvordan sikrer man en stabil energiforsyning i lyset af den aktuelle energikrise og de geopolitiske udfordringer – og hvilke tiltag skal man satse på? Det er et af tidens absolutte fokusområder, og én af dem, som er optaget af at finde svarene, er 31-årige Benjamin Crawford fra revisions-, skatte- og rådgivningshuset PwC.

”Det er enormt spændende at være med til at udforme nogle beslutningsgrundlag, der kan danne den politiske ramme for, hvordan vi kommer videre og løser de udfordringer, vi har med energiforsyningen," siger Benjamin, og fortsætter:

"Det kræver mange overvejelser og analyser, før man kan tage sådanne beslutninger. Når først beslutningen er truffet om, hvilken vej vi skal gå, så binder det mange midler af det råderum, der er til at lave investeringer i energisektoren i Danmark.”

Benjamin er manager i PwC’s konsulentforretning inden for CFO Advisory. Økonomistyring er derfor grundpillen i Benjamins daglige arbejde, der særligt består i at rådgive den offentlige sektor. Han bistår sammen med resten af teamet med alle leverancer på tværs af økonomichefens værdikæde, lige fra finansiering til regnskab herunder bevilling, processer og rapportering.

Som uddannet cand.scient.pol og tidligere embedsmand i Moderniseringsstyrelsen i Finansministeriet (nu Økonomistyrelsen) er han velbevandret i centraladministrationens arbejdsgange.

”Jeg kender arbejdsgangene og den måde, man kommunikerer på, og jeg har et godt indblik i de statslige regler og fremgangsmåder."

Benjamin er særligt optaget af den strategiske vinkel i økonomiopgaver, herunder prioritering af ressourcer. Det er, siger han, den vigtigste nøgle til, at man som virksomhed eller organisation kan lykkes med sin strategi.

”Den måde, vi skal løse fremtidens udfordringer på, handler i høj grad om prioritering af ressourcer. Derfor er den økonomiske forståelse afgørende.”Facial expression, Dress shirt, Smile, Sleeve, Gesture, Collar, Suit
Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Transformerer morgendagens samfund

Allerede i studietiden engagerede Benjamin sig i frivilligt arbejde og var aktiv i foreningen SILBA - Initiative for Dialogue and Democracy. I 2014 var han valgobservatør i Ukraine, og i 2016 var han hovedansvarlig for SILBA’s valgobservation i Nordmakedonien (dengang Makedonien).

I dag er han gennem sin rolle i PwC med til at sætte sit præg på morgendagens samfund.

”Vi bliver nødt til at tage action i dag, hvis vi skal løse konkrete og vigtige problemstillinger i samfundet som klima- og energikriser. Mange af disse udfordringer centrerer sig om økonomistyring. Når denne del er på plads, kan det frigøre midler, som gør det nemmere at lave de rette økonomiske prioriteringer.”

» Den måde, vi skal løse fremtidens udfordringer på, handler i høj grad om prioritering af ressourcer. Derfor er den økonomiske forståelse afgørende«

- Benjamin Clausen Crawford
Manager i PwC

»Der er mange ting, jeg synes, vi skulle gøre, men jeg ved også, at det er et langt sejt træk for både mennesker og virksomheder at skabe den forandring, der er brug for.«

- Morten Lagstrøm
Konsulent i PwC

Tværfaglighed i fokus

Med sig har Benjamin både embedsmandens og konsulentens værktøjskasse, og han trækker på et bredt spektrum af fagligheder fra kollegerne i PwC. Hvis rådgivningen af en kunde skal nå hele vejen rundt, bør den ikke kun vedrøre finansielle forhold, men også områder som cyberrisici, systemunderstøttelse og ESG.

”Jeg vil gerne være ambassadør for at tænke tværfagligt i de opgaver, jeg løser og de markedsrettede aktiviteter, jeg laver. Det er blevet en del af mit dna, at vi er nødt til at arbejde sammen for at komme med de gode løsninger. Det kan godt være, man har en stærk faglighed selv, men vi skal tænke hinandens kompetencer ind, ellers lykkes vi ikke.”

For Benjamin var det en øjenåbner at komme til PwC efter en årrække som embedsmand i centraladministrationen.

”Jeg kom fra et meget hierarkisk system, og derfor blev jeg overrasket over, hvor meget alle bidrager til opgaveløsningen i PwC. Man oplever ikke rigtigt, at der er et hierarki, da det frem for alt handler om det faglige problem, og hvordan vi løser det. Som ny konsulent betyder det også, at man lærer meget hurtigt, fordi man er sammen med så erfarne kræfter. I mit tilfælde har det gjort, at min udvikling er accelereret meget.”
Fælles om talent, udvikling og tillid

Talent skal have rum til at udfolde sig. Og når den enkelte udvikler sig, bliver også fællesskabet stærkere. I PwC tror vi på, at det er i samspillet mellem markedssucces og et rart sted at være, at tilliden opstår, så karrieren kan udvikle sig. Sammen skaber vi løsninger for erhvervslivet og for det samfund, vi alle sammen er en del af.

 Om PwC

PwC er Danmarks førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed og arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

For Benjamin har viljen til at lære og sætte sig ind i nye opgaver fulgt ham siden barndommen.

”Min far havde et supermarked, og der var meget at tage fat i fra tidlig morgen til sen aften. Jeg arbejdede der også selv i ungdomsårene. Jeg har stået i mange mælkekølere klokken syv om morgenen og skulle fylde op, og nogle gange lukkede vi først ved nitiden om aftenen. Jeg arbejdede en del, og jeg lærte meget.”

Men arbejdet er langt fra det eneste, der betyder noget for Benjamin. For otte måneder siden blev han far til en lille pige, og om et par måneder skal han selv på barsel. I PwC er rammerne fleksible, og virksomhedens familielivspakker giver favorable vilkår for mænd, der ønsker at tage barsel.

Benjamin glæder sig til at tilbringe tid med guldklumpen – og han forventer at komme tilbage med fuldt opladede batterier.

”Jeg tror, at det er sundt at hive et par måneder ud af kalenderen, hvor man retter opmærksomheden 100 % mod noget andet og får andre perspektiver på tingene. Det kan også smitte positivt af på arbejdet. Jeg regner helt klart med at komme tilbage med fornyet energi og nye ideer.”


Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration