Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font

Hun har gjort lynkarriere i PwC: »Hvis du synes, at konsulentlivet og arbejdet med IT lyder spændende, så prøv det!«IT handler ikke kun om at kunne programmere, men også om at kunne give den rette rådgivning til virksomheder, når de for eksempel skal implementere en ny IT-strategi. Netop det fandt Mie Ranzau ud af, da hun startede i PwC. 

Drømmejobbet findes somme tider der, hvor man mindst venter det.

Netop sådan var det for Mie, der som studerende ikke havde forestillet sig en karriere inden for IT.

”Hvis nogen havde spurgt mig i studietiden, om jeg kunne forestille mig at arbejde med IT, havde jeg sagt nej. Men jeg fandt ud af, at arbejdet med IT er meget mere end programmering, og der er mange spændende muligheder,” siger Mie, der i dag er Manager i PwC’s Consulting i afdelingen Technology & Security. 

Hun var i løbet af sin studietid vidt omkring og nåede blandt andet at læse til markedsføringsøkonom, før hun besluttede sig for at tage en kandidat i Operations and Innovation Management. 

Hun kan derfor også genkende dilemmaet hos mange unge, når det kommer til uddannelsesvalg efter gymnasiet. 

”At skulle tage stilling til, hvad du vil arbejde med resten af livet i en så ung alder, er svært at forholde sig til. Heldigvis er karriere meget andet end uddannelsesvalg. I mange jobs behøver du ikke en specifik uddannelse for at komme i betragtning, ligesom du løbende kan forme din karriere i takt med, at dine interesser skifter.”

Som IT management-konsulent arbejder Mie i spektret mellem forretningen og IT, hvilket kræver stærke kompetencer inden for både proces, analyse, projektledelse og kommunikation. Opgaverne, hun løser, er typisk relateret til udarbejdelse og operationalisering af digitale strategier, IT-anskaffelser og rådgivning i forbindelse med implementering af IT-systemer og digitale løsninger. 

”Jeg har en meget alsidig hverdag som konsulent hos PwC. At innovere og løse forskellige problemstillinger med en kunde og mit team giver mig meget energi, og det er fedt at være ude på en opgave og mærke den forskel, vi kan gøre for kunden,” fortæller Mie. 
Flash photography, Smile, Sleeve, Plant, Standing, Tree
Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Fokus på udvikling

Døren til IT-verdenen blev åbnet, da Mie som færdiguddannet fik ansættelse hos IBM. Hun blev specialiseret inden for SAP, men hun lærte i løbet af sit første år som SAP-konsulent, at hun havde større interesse i digital strategi og IT-governance. 

Da muligheden senere bød sig for at komme ind i PwC’s Consulting, slog hun til.

”Jeg havde hørt godt om PwC og dannet mig et godt indtryk af virksomheden på uddannelsesmesser og ved PwC’s netværksarrangementer. Jeg fik også en rigtig god fornemmelse af virksomheden allerede ved første samtale,” siger Mie, der er vild med kulturen i PwC.

”Man får tildelt en career coach, som har fokus på ens udvikling og karriere i PwC. Det fungerer rigtigt godt for mig, da min udvikling og mine interesser er i fokus, når min career coach og jeg evaluerer og udvælger mine næste kundeopgaver.”

Mie husker tydeligt sin første tid i PwC.

”Jeg var opsøgende ift. at finde spændende kundeprojekter, og min career coach sagde til mig, at jeg endelig skulle fortsætte med at netværke og lære organisationen at kende. Hvis jeg fik sagt ja til for mange projekter, skulle jeg give ham et praj, så han kunne gribe mig. Da han sagde det, tænkte jeg, at det lige præcis er den type virksomhed, jeg har lyst til at være en del af,” siger hun og fortsætter:

”Jeg oplevede, at min selvstændighed blev set som en styrke på trods af min relativt begrænsede konsulenterfaring. PwC er en arbejdsplads, hvor rammerne til at udvikle sig og muligheden for at få ansvar er til stede. De spændende projekter og ansvaret kommer ikke kun med ancienniteten.”


Smile, Beard, Gesture

» Jeg fandt ud af, at arbejdet med IT er meget mere end programmering, og der er mange spændende muligheder.«

- Mie Ranzau
Manager i PwC

»Der er mange ting, jeg synes, vi skulle gøre, men jeg ved også, at det er et langt sejt træk for både mennesker og virksomheder at skabe den forandring, der er brug for.«

- Morten Lagstrøm
Konsulent i PwC

Ambassadør for kvinder i IT

Mie har haft fuld fart på karrieren i konsulentbranchen. På bare fem et halvt år er hun blevet forfremmet fire niveauer fra juniorkonsulent til manager. Hun er både mentor og den yngste career coach i Technology & Security i PwC’s Consulting, hvor hun er med til at udvikle unge talenter. 

Som kvindelig IT management-konsulent er Mie vant til at bevæge sig i en verden, hvor kvinder er i mindretal. Derfor er hun glad for at være landet på en arbejdsplads, hvor der gøres en aktiv indsats for at fremme kønsdiversiteten.

”Vi har et stort fokus på kønsdiversitet i PwC, selvom der stadigvæk er et stykke vej. Det hænger blandt andet sammen med fordelingen af køn på de uddannelser, som vi målrettet rekrutterer fra,” siger Mie, der blandt andet er med i PwC’s netværk for kvinder i IT.

Hun har også været ude og holde oplæg på en række uddannelsesinstitutioner om livet som konsulent og arbejdet med IT, og hendes budskab til kvinderne er klart: 

”Hvis du synes, at konsulentlivet og arbejdet med IT lyder spændende, så prøv det! IT handler ikke kun om programmering. IT er meget mere end det, og man kan komme ind ad mange forskellige veje og udvikle sig”.

Fælles om talent, udvikling og tillid

Talent skal have rum til at udfolde sig. Og når den enkelte udvikler sig, bliver også fællesskabet stærkere. I PwC tror vi på, at det er i samspillet mellem markedssucces og et rart sted at være, at tilliden opstår, så karrieren kan udvikle sig. Sammen skaber vi løsninger for erhvervslivet og for det samfund, vi alle sammen er en del af.

 Om PwC

PwC er Danmarks førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed og arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

Plads til work-life-balance

Mie glæder sig i dag over at have fundet en arbejdsplads, hvor der er rum til både faglig og personlig udvikling. PwC, siger hun, er en fleksibel arbejdsplads, hvor der er plads til at skrue op og ned for karriereblusset, når omstændighederne kræver det. 

Det får hun selv brug for inden længe. Hun er gravid, og forude venter barsel og omstilling til livet som småbarnsfamilie. 

Mens hun tæller ned, er der masser at tage sig til – både på arbejdet og i privaten. Sammen med kæresten har hun købt en gammel murermestervilla ved Amager Strand, som skal sættes i stand fra bunden. Det er et stort projekt, men for Mie er det en naturlig forlængelse af hendes kærlighed til gør-det-selv-projekter. 

”Jeg elsker at bruge hænderne og lave kreative ting. Det er en måde at koble af på, og jeg foretrækker at lave noget kreativt frem for at læse eller se en serie. Min kæreste har det heldigvis på samme måde.”

Når barslen er slut, bliver blusset måske lidt lavere for en stund – og hun kan heldigvis se frem til stor fleksibilitet fra PwC’s side. 

”PwC opretter barselsgrupper og gør i det hele taget meget for at hjælpe de medarbejdere, der kommer tilbage fra barsel. Man kan eksempelvis arbejde på nedsat tid en måned efter endt barsel, og der er gode muligheder for at gå tidligt for at hente, når man har brug for det, og i stedet lægge en time eller to om aftenen. Det er allerede en mulighed, jeg har nu, og det er fedt at kunne tage den fleksibilitet med ind i familielivet.” Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration