Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font

Frederik landede drømmejobbet gennem graduate-program:
»Det er enormt spændende at arbejde med bæredygtighed, som alle virksomheder har fokus på«Frederik Terp Knutzen har i en ung alder fundet sig til rette i arbejdslivet. I PwC føler han, at han er med til at gøre en forskel - både for de virksomheder, han rådgiver, og i det store billede.

Det stod egentlig ikke skrevet i kortene, at Frederik Terp Knutzen skulle arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. 

Uddannelsen som cand.merc.jur pegede umiddelbart i andre retninger, men et graduate-program hos revisions-, skatte- og rådgivningshuset PwC gjorde udslaget.

”Da jeg startede som graduate, kom jeg ind i en afdeling, hvor vi blandt andet lavede bæredygtighedserklæringer. Det fyldte en mindre del dengang, men jeg kom tilfældigt med på en opgave, og jeg syntes det var enormt spændende. Da der siden blev oprettet en selvstændig afdeling med fokus på bæredygtighed, vidste jeg med det samme, at den skulle jeg være en del af,” fortæller 28-årige Frederik, der i dag er Manager i Risk Assurance i PwC’s afdeling ”Sustainability Advisory & Assurance Services. 

Kort fortalt består hans arbejde i at verificere og rådgive om virksomheders indsats inden for bæredygtighedsområdet. På den måde kan virksomheder med PwC's hjælp få papir på, at deres bæredygtighedsindsats lever op til både egne og udefrakommende krav. Ganske som det foregår inden for finansiel årsrapportering. 

”Det handler dybest set om, at man skal kunne stole på, at en virksomhed er så grøn og bæredygtig, som den siger. Når vi afgiver en erklæring, er det en bekræftelse på, at virksomheden rent faktisk efterlever de indsatser, som de rapporterer.”

For ikke så længe siden var det stort set kun de største virksomheder, der fik udarbejdet bæredygtighedserklæringer. Sådan er det ikke længere. Den grønne bølge ruller, og vil man drive forretning, må man lære at ride på den. 

”En bæredygtighedsindsats er på kort tid gået fra nice to have til need to have. I dag er det næsten alle virksomheder uanset størrelse, der har fokus på at have en bæredygtighedsindsats. Der er ikke nogen virksomheder i dag, der kan overleve uden at tænke bæredygtighed ind i forretningen.  Det skyldes naturligvis mange faktorer, men en stor del kan tilskrives øget lovgivning på området samt et større pres fra forbrugerne.”
Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Fedt at gøre en forskel

Det markante fokusskifte har givet travlhed for Frederik og hans kolleger. Da der blev oprettet en selvstændig afdeling med fokus på bæredygtighed, var der færre end ti medarbejdere. I dag er de omkring halvtreds, der arbejder tæt sammen med medarbejdere fra andre afdelinger. Og spørger man Frederik, giver det ekstra motivation at arbejde med et område, der er så højaktuelt. 

”Det er fedt at være en del af noget, hvor jeg føler, man gør en forskel og er med til at ændre noget. Det er meget motiverende.”

Bæredygtighed er ikke længere kun et spørgsmål om frivillighed og gode intentioner. Der kommer stadig flere lovkrav på området, og som cand.merc.jur har Frederik en stærk ballast til at rådgive PwC’s kunder. De kan desuden nyde godt af de mange højt specialiserede fagligheder, der kendetegner det store konsulenthus – herunder eksempelvis eksperter inden for skat og finansielle forhold. 

Ifølge Frederik er PwC garant for den højeste faglighed. Men det er ikke den eneste grund til, at han er glad for sin arbejdsplads. 

”Da jeg var færdig med min uddannelse, vidste jeg med det samme, at jeg gerne ville fortsætte med at lære og dygtiggøre mig. Derfor ønskede jeg at starte på et graduate-program, og da jeg var til samtale hos PwC, kunne jeg mærke, at det var det helt rigtige. Jeg har været on the job fra første dag og samtidig været igennem et læringsforløb ved siden af. Hvis man er klar og har lyst, er der højt til loftet herinde, og man får lov til at arbejde med mange forskellige opgaver.”»Jeg ser et kæmpe potentiale inden for bæredygtighedsområdet, og jeg vil gerne hjælpe flere virksomheder med at se det som en mulighed.«

- Frederik Terp Knutzen
Manager i PwC

»Der er mange ting, jeg synes, vi skulle gøre, men jeg ved også, at det er et langt sejt træk for både mennesker og virksomheder at skabe den forandring, der er brug for.«

- Morten Lagstrøm
Konsulent i PwC

Socialt og fagligt fællesskab

Der kan i perioder være mange arbejdsopgaver, men hjælpen er altid lige ved hånden. Rækker man ud, siger Frederik, står der en kollega eller leder klar til at give et godt råd eller en hjælpende hånd. Derudover har alle i PwC – uanset anciennitet – tilknyttet en career coach. 

”Det er en rigtig god ordning, der gør, at man kan få snakket igennem, hvordan man har det, om arbejdsmængden er for stor, eller om man mangler nye udfordringer.”

Ordningen er kun et blandt mange tiltag, der har til formål at gøre PwC til et sted, der er rart at være. Kulturen i PwC, siger Frederik, er helt unik, og de mange sociale aktiviteter og netværksarrangementer er med til at knytte bånd mellem kolleger med vidt forskellige fagligheder. 

”Der er et super godt sammenhold i PwC, og man får hurtigt rigtigt mange bekendtskaber på tværs af afdelingerne. Det er enormt fedt, for man føler sig virkelig som en del af noget større.”

Som Manager i PwC har Frederik vænnet sig til en hverdag med deadlines og komplekse problemstillinger. Det er ikke nogen fremmed verden for ham, for han er vokset op med forældre, der havde fuld fart på karrieren. 

”Min far havde forskellige lederstillinger i erhvervslivet, så jeg har fået den her erhvervsverden ind helt fra barnsben. Der blev tit talt om arbejdsrelaterede problemstillinger omkring middagsbordet, og efterhånden som jeg blev ældre, blev jeg mere og mere en del af snakken. Jeg tror, det har været med til at give mig blod på tanden til selv at prøve kræfter med den verden,” siger Frederik og uddyber:

”Noget af det, jeg har fået med hjemmefra, er, at der ikke er noget galt i at prioritere arbejdet. Hvis man har behov for hjælp og sparring, så skal man bare sige det.”Fælles om talent, udvikling og tillid

Talent skal have rum til at udfolde sig. Og når den enkelte udvikler sig, bliver også fællesskabet stærkere. I PwC tror vi på, at det er i samspillet mellem markedssucces og et rart sted at være, at tilliden opstår, så karrieren kan udvikle sig. Sammen skaber vi løsninger for erhvervslivet og for det samfund, vi alle sammen er en del af.

 Om PwC

PwC er Danmarks førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed og arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

Stort potentiale

Når batterierne skal lades op efter en dag på arbejdet, løber Frederik gerne en tur og lader tankerne vandre. Han holder også af at læse, og særligt bøger om bæredygtighed eller inspirerende bøger om personlig udvikling står højt på læselisten. Og når det bliver weekend, er der fokus på tid med venner, kæreste og familie for at koble af og komme ned i gear. Der skal være tid og plads til det sociale liv. 

”Min kæreste og jeg er gode til at sætte tid af til hinanden, for vi er enige om, at det er vigtigt at prioritere.”

Hvad fremtiden skal bringe, kan Frederik selvsagt ikke sige med sikkerhed. Men han har et stort ønske om at fortsætte sin rejse inden for bæredygtighedsområdet. 

”Jeg ser et kæmpe potentiale inden for dette område, og jeg vil gerne hjælpe flere virksomheder med at se bæredygtighedsagendaen som en mulighed. Jeg er det helt rigtige sted for at kunne gøre det, så det er helt klart en drøm for mig at blive her i PwC.” 
Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration