Skipper til Løkke: Held og lykke med at lave aftale om tidligere pension

Enhedslisten har ikke meget tiltro til, at statsminister Lars Løkke Rasmussen kan lande en aftale, der skal give nedslidte ret til tidligere pension.

Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, tror ikke, at Venstre reelt er interesseret i en aftale i tidligere pension for nedslidte. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Enhedslisten tror ikke, at Venstre vil levere, når det kommer til at lave en aftale om tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet for nedslidte.

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, efter Lars Løkke Rasmussen har sagt, at han vil indkalde til møde om tidligere pension til nedslidte, fordi Dansk Folkeparti har erklæret, at de støtter Socialdemokraternes forslag.

»Når man hører regeringen, så er det klart, at de absolut intet ønsker at gøre anderledes. De vil fortsat lade pensionsalderen stige. De forhandlinger viser sig formentlig meget snart ikke at bære frugt, og derfor vil jeg gerne slå helt fast: Vi står klar i Enhedslisten og ser bestemt en mulighed for at nå frem til forbedringer sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti,« siger Pernille Skipper i en pressemeddelelse.

Socialdemokraterne kom med deres udspil i sidste uge. I første omgang var meldingen fra DF, at det var for ukonkret til, at de kunne tage stilling til det, men nu vil Dansk Folkeparti alligevel have en aftale på området.

Flertal uden regeringen

Pernille Skipper ser dog ingen grund til at inddrage Venstre.

»Sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har vi flertal i Folketinget, så lad os hurtigst muligt indlede forhandlinger om, hvordan vi sikrer en mere retfærdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Vi skal skabe forbedringer for dem med hårde job og korte uddannelser, så man ikke først kan gå fra, når man er nedslidt,« siger hun.

Udspillet fra Socialdemokraterne ændrer ikke ved, at pensionsalderen den kommende tid vil stige. Det skyldes Velfærdsaftalen fra 2006, som både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er en del af.

Enhedslisten så helst, at den aftale blev droppet.

»Det er meget positivt, at både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti nu har meldt sig på banen. Men den store forhindring er velfærdsforliget, som gradvist hæver pensionsalderen. Vi ender faktisk med at have verdens højeste pensionsalder i Danmark, hvis vi ikke gør noget. Derfor håber jeg også, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil opsige forliget, når det viser sig, at Løkke stiller sig i vejen for forbedringer,« siger Pernille Skipper.