Løkke indkalder til møde om pensionsalder

Dansk Folkeparti støtter Socialdemokratiets plan om en differentieret pensionsalder. Regeringen er åben over for idéer, men S vil helst lave aftale uden Løkke.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er lydhør over for Socialdemokratiets ønske om en differentieret pensionsalder. Det siger han, efter at DF har tilsluttet sig S-udspillet. (Arkivfoto) Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiets plan om en differentieret pensionsalder bør indføres, ligegyldigt om blå blok står med et flertal efter et valg eller ej.

Det slog Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fast tirsdag, og regeringen er lydhør over for partiernes ønsker, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

»Hvis partierne har nogle konkrete ønsker til, hvordan vi tager hånd om folk, der er nedslidte, så lytter vi gerne til det,« siger han.

»Vi indkalder partierne til et møde, og så må vi bede dem om at gøre sig klar til det møde. Hvad er det præcis for nogle forslag, de har? Hvordan skal de finansieres? Hvad tænker de om det?«

Ifølge Løkke undersøgte Venstre nemlig muligheden for en differentieret pensionsalder allerede i 2011, men partiet stødte hovedet mod muren.

»Danmark er ikke dér i dag, hvor vi kan kigge 40 år tilbage og kortlægge folks arbejdsliv,« siger han.

I stedet indførte den daværende regering i 2011 seniorførtidspensionen.

Dengang vurderede regeringen, at cirka 8000 ville gøre brug af ordningen, men det er kun blevet til omkring 700.

Det viser ifølge statsministeren, at ordningen ikke fungerer som ønsket, og regeringen vil derfor lytte til de andre partiers planer for området

Socialdemokratiet præsenterede sit pensionsudspil for en uge siden.

»Jeg tror nu på, at vi kan få et flertal for at ændre pension salderen,« sagde partiets leder, Mette Frederiksen, tirsdag.

»Det er en hjertesag for os socialdemokrater, at de, der er nedslidte, de, der har haft de hårdeste job og gået på job i længst tid, skal kunne gå på folke pension før alle andre.«

Med opbakning fra SF er der flertal uden om regeringen, men DF-formanden vil have en bred aftale.

Spørgsmålet er, om det på få måneder er realistisk, at der kan indgås en aftale, der rækker langt ud i fremtiden.

Det tror Socialdemokratiet på.

»Jeg tror bare ikke på, at man kan gøre det med Lars Løkke Rasmussen. For han afskaffede efterlønnen og gik til valg på at forhøje pension salderen,« siger Mette Frederiksen.

/ritzau/